2013-08-27 00:13:43
Φωτογραφία για Τζον Κέρι: Αδιαμφισβήτητη η χρήση χημικών όπλων στη Συρία
Ο Τζον Κέρι κατηγόρησε τη συριακή κυβέρνηση ότι προσπαθεί να συγκαλύψει τη μαζική φονική επίθεση της 21ης Αυγούστου.Αδιαμφισβήτητη είναι σύμφωνα με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Τζόν Κέρι, η χρήση χημικών όπλων στη Συρία. Αυτό που είδαμε την προηγούμενη εβδομάδα στη Συρία πρέπει να σοκάρει τη συνείδηση του κόσμου, καθώς αγνοεί κάθε κώδικα ηθικής, υπογράμμισε ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Τζον Κέρι κατηγόρησε τη συριακή κυβέρνηση ότι προσπαθεί να συγκαλύψει τη μαζική αυτή φονική επίθεση της 21ης Αυγούστου, επισημαίνοντας πως μόνο η Δαμασκός μπορούσε να έχει στην κατοχή της χημικά όπλα και τους πυραύλους για να την πραγματοποιήσει .

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση του προέδρου Άσαντ ότι συμπεριφέρεται σαν να έχει κάτι να κρύψει, παρεμποδίζοντας εδώ και μέρες τους επιθεωρητές του ΟΗΕ να επισκεφθούν την περιοχή της επίθεσης και βομβαρδίζοντας την περιοχή για να καταστρέψει αποδεικτικά στοιχεία .


«Η αίσθηση στοιχειώδους ανθρωπιάς προσβάλλεται όχι μόνο από το ίδιο το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα, αλλά και από την κυνική προσπάθεια να συγκαλυφθεί», παρατήρησε και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να σταθεί στο ύψος της «ώστε να λογοδοτήσουν αυτοί που χρησιμοποιούν τα πιο ειδεχθή όπλα στον κόσμο εναντίον των πιο ευάλωτων ανθρώπων».

CNN

Τζον Κέρι: «Ηθική αισχρότητα» η χρήση χημικών όπλων στη Συρία

 

Όπως εξάλλου υποστήριξε, οι ΗΠΑ έχουν στη διάθεσή του πρόσθετες πληροφορίες για το θέμα, τις οποίες και θα παρουσίασουν μέσα στις επόμενες μέρες. Καμία απόφαση για τη μορφή της απάντησης

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνι.

Με τη σειρά του και ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνι ανέφερε πως είναι αδιαμφισβήτητο ότι χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα στη Συρία και πως υπάρχει μικρή αμφιβολία ότι αυτό έγινε από τη συριακή κυβέρνηση. Ο εκπρόσωπος έσπευσε να επισημάνει ότι ο πρόεδρος Ομπάμα αξιολογεί ποια θα ήταν η κατάλληλη απάντηση στη χρήση χημικών όπλων, ωστόσο δεν έχει λάβει ακόμα καμία απόφαση για τη μορφή που θα έχει αυτή η απάντηση. Ο κ. Κάρνι δεν ήταν σε θέση να δώσει κάποιο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα μπορούσε να ληφθεί η απόφαση από τον αμερικανό πρόεδρο.

Είναι ελάχιστη η αμφιβολία ότι το καθεστώς 'Ασαντ είναι ένοχο για την επίθεση, τόνισε μεταξύ άλλων.

«Δεν έχετε αποδείξεις», επιμένει ο Πούτιν

Από την πλευρά του, ο Βλαντίμιρ Πούτιν επέμεινε πως δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι το συριακό καθεστώς έκανε χρήση χημικών όπλων.

Όπως έκανε γνωστό εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον, ο ρώσος πρόεδρος  υποστήριξε πως «δεν υπάρχουν αποδείξεις, ούτε για τη χρήση χημικών όπλων, ούτε για το ποιος είναι ευθύνεται».

Ο Ντ. Κάμερον τού απάντησε πως υπάρχουν «ελάχιστες αμφιβολίες» ότι η συριακή κυβέρνηση βρίσκεται πίσω από την επίθεση, ενώ αντίθετα δεν υπάρχουν αποδείξεις που να στηρίζουν τον ισχυρισμό του καθεστώτος ότι ευθύνεται η αντιπολίτευση για τη χρήση χημικών όπλων.

EURONEWSGREEK

Αντίθετη η Ρωσία σε στρατιωτική επέμβαση στη Συρία

 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, και οι δύο ηγέτες «επανέλαβαν τη θέση στην οποία είχαν συμφωνήσει όλοι οι ηγέτες των χωρών της G8 τον περασμένο Ιούνιο: ότι κανείς δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιεί χημικά όπλα και ότι κάτι τέτοιο θα άξιζε μια σοβαρή απάντηση εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας».

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
InfoGnomon
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ