2013-08-29 15:49:04
Φωτογραφία για Αφιέρωμα - ξέσπασμα για τον Μιχάλη Ασλάνη από μια οργισμένη fashion blogger
Νεκρός βρέθηκε ο Μιχάλης Ασλάνης εχθές 28 Αυγούστου του 2013. Από τότε τα blogs οργιάζουν, οι αρθρογράφοι σκίζονται για ένα καλό άρθρο που θα πιάσει πολλά κλικαρίσματα, κάποια άλλα sites μπροστά στο βωμό των clik δεν σεβάστηκαν ούτε τον νεκρό και τον “ανέβασαν” στις σελίδες τους τάχα για να ενημερώσουν τον κόσμο ανέβασαν την φωτογραφία του άψυχου κορμιού του Μιχάλη.

Το γεγονός παρ’όλες τις απόψεις που ακούστηκαν είναι ένα, ότι έφυγε ένας από τους καλύτερους σχεδιαστές της μόδας για τα ελληνικά δεδομένα από τη ζωή άδικα. Κάποιοι μιλούν για αυτοκτονία , άλλοι για πλεκτάνη “κοντινών” του ανθρώπων, πράγματα τα οποία δεν θέλω να αναλύσω αλλά και δεν εντάσσεται στη θεματολογία του beautystars. Άνθρωποι λύγισαν στο άκουσμα του θανάτου του Μιχάλη, άνθρωποι που τον αγάπησαν και τον εκτίμησαν για τη δουλειά του και το έργο του αλλά άνθρωποι που τον αγάπησαν κυρίως για αυτό που ήταν. Ακόμη άσχημο λόγο για τον Ασλάνη δεν έχω ακούσει
. Τόσο καλός άνθρωπος ήταν. Το μόνο σίγουρο όταν έχεις να κάνεις με καλό άνθρωπο είναι πως θα δεις γύρω του κοράκια που περιμένουν να “φάνε” από αυτόν. Καλοπροαίρετος , ταλαντούχος και χαμογελαστός ο Μιχάλης Ασλάνης μας άφησε το έργο του, την αγάπη του για τη μόδα και ένα μεγάλο ΓΙΑΤΙ στη σκέψη. Το ιδιαίτερο με αυτό τον άνθρωπο είναι πως σου απέπνεε αγάπη και ομορφιά ψυχής χωρίς καν να τον ξέρεις και αυτό -ειδικά στη showbiz- πολύ δύσκολα το βρίσκεις!

Θα ήθελα να εκφραστώ για την απαράδεκτη έκθεση συγκεκριμένων blogs στο θέμα με την φωτογαφία του νεκρού σώματος του Μιχάλη αλλά δεν θα το κάνω. Δεν θα σπαταλήσω ούτε μια ολόκληρη παράγραφο στο post που γράφω για τον Ασλάνη. Δεν αξίζει. Να θυμούνται όμως αυτοί οι κύριοι πως “Στο τέλος η ανθρωπιά νικάει, Τα βρώμικα λεφτά που θα κάνουν από κάτι τέτοιο μένουν πίσω.”

Όλοι έχουν να λένε πόσο καλός συνεργάτης ήταν αλλά και πόσο ιδιαίτερος και καλός άνθρωπος. Στην δουλειά του ήταν μοναδικός και αξεπέραστος για αυτό άλλωστε είχε και τόση επιτυχία. Συνεργάστηκε με τους καλύτερους και θεωρείται από τους κορυφαίους στο είδος τους. Αν όλοι στη show biz είχαν το ήθος του, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά. Μόλις πριν λίγα λεπτά πληροφορήθηκα πως ο χαμός του Μιχάλη ήταν αυτοκτονία. Αυτό με λυπεί περισσότερο από οτιδήποτε μιας και αυτοκτονούν οι καλοί , για να βασιλεύουν οι βρώμικοι και οι ανάξιοι. Κρίμα!

Λίγα πράγματα για τη ζωή του Μιχάλη Ασλάνη (wikipedia)

Γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1948 ενώ οι γονείς του κατάγονταν από τη Σμύρνη.

Σπούδασε στη σχολή Βακαλό στην Αθήνα σχέδιο και διακόσμηση.Ήταν από τους πρώτους Έλληνες σχεδιαστές που έφτιαξαν ατελιέ στο Κολωνάκι, το οποίο αργότερα μετέφερε στην Πλάκα.

Είχε ιδιαίτερη προβολή από τα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 και ιδιαίτερα την τηλεόραση καθότι ήταν ο πρώτος Έλληνας σχεδιαστής με διεθνή αναγνώριση καθώς είχε κάνει επιδείξεις στο εξωτερικό όπως στο Παρίσι, τη Νέα Υόρκη, τη Μόσχα, το Μονακό, την Κύπρο και αλλού. Ήταν επίσης ιδιαίτερα αγαπητός σε παρουσιάστριες πρωϊνών τηλεοπτικών εκπομπών όπως η Ρούλα Κορομηλά και η Ελένη Μενεγάκη. Στις αρχές της επόμενης δεκαετίας έγινε στόχος αρνητικής δημοσιότητας λόγω αποκαλύψεων που αφορούσαν την προσωπική του ζωή.

Σχεδίαζε αρχικά ρούχα υψηλής ραπτικής για γυναίκες αλλά σιγά-σιγά επεκτάθηκε και στο ανδρικό ένδυμα, στο εσώρουχο και στα είδη οικιακής χρήσης. Επίσης σχεδίαζε και επαγγελματικό ένδυμα όπως έκανε στην περίπτωση των εργαζομένων της Αττικό Μετρό και του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών.

Το 2010 μετακόμισε στη Βραζιλία προκειμένου να κάνει καινούρια επιχειρηματική αρχή και να αποφύγει τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, αλλά το εγχείρημά του αυτό δε στέφθηκε με επιτυχία και επέστρεψε στην Ελλάδα.

Το τελευταίο διάστημα της ζωής του αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα που ο ίδιος απέδιδε σε οικονομική απάτη πρώην συνεργάτιδών του.

Βρέθηκε αναπάντεχα νεκρός στο διαμέρισμά του στο Κολωνάκι στις 28 Αυγούστου 2013.

Τέλος θέλω να αναφερθώ στον Μιχάλη με τα καλύτερα λόγια για την άψογη δουλειά του μιας και ήταν ο κύριος λόγος που μας απασχόλησε όλα τα χρόνια της παρουσίας του στα ΜΜΕ. Ποτέ δεν προκάλεσε, ποτέ δεν δημιούργησε ίντριγκες, ποτέ δεν έκανε κακό σε καποιον για να ανέβει και προπαντώς ήταν πάντα με αυτό το μοναδικό χαμόγελο στα χείλη που πάντα με κέρδιζε πριν καν δω οποιαδήποτε collection του.

Για σένα Μιχάλη μου αυτό το αφιέρωμα,

Από μια οργισμένη (για τον άδικο χαμό σου) fashion blogger!

beautystars.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ