2013-08-29 16:14:07
Φωτογραφία για Τί μου έκανε εντύπωση εχθές... άποψη αναγνώστη
Στις αρχές του μήνα διάβασα σε περιοδικό ότι από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα η περιοχή της Συρίας ανήκε στους... Γάλλους και τους Άγγλους τις τότε αποικιοκρατικές υπερδυνάμεις. Έκτοτε χρειάστηκε ένας παγκόσμιος πόλεμος ώστε να ξαναμοιραστεί ο κόσμος αφού τώρα μπήκαν στα πράγματα οι Αμερικάνοι και οι Ρώσοι. Για αρκετά χρόνια υπήρχαν συγκρούσεις αλλά υπήρχε ισορροπία και όλα κυλούσαν μέσα στο αίμα και τον ιδρώτα των υπόδουλων λαών του κόσμου. Ο κόσμος οριζόταν από Γιάλτα χαρτάκια και μυστικές συμφωνίες ανάμεσα σε ίσους. Τα πράγματα αλλάξαν όταν κατέρρευσε η Σοβιετική Ένωση. Τότε οι Αμερικάνοι ως μόνη υπερδύναμη αποφάσισαν να ξανασχεδιάσουν τις σφαίρες επιρροής. Ειδικά στην Γιουγκοσλαβία κάναν ότι χρειάζονταν . Το ντόμινο των χωρών συνέχισε με τα γνωστά αποτελέσματα.

Πρόσφατα είχαμε και τα γεγονότα στο Μάλι που ήταν πάλι αποικία των Γάλλων .Τώρα ήρθε και η συρά της Συρίας καθώς θέλουν να έχουν απόλυτο έλεγχο και εκεί και να πετάξουν τους Γάλλους. Οι Αγγλοι ούτως ή άλλως έχουν επιλέξει από πολύ νωρίς να παίζουν το ρόλο της ουράς στους Αμερικάνους οπότε δεν θα γίνει και καμιά διαφορά για αυτούς οπότε μάλλον κερδισμένοι θα είναι άν την κάνουν οι Γάλλοι.


Συμπεράσματα που μπορούμε να βγάλουμε από την κατάσταση είναι τα ακόλουθα. Μπορούμε να κοιμόμαστε ήρεμοι ότι δεν θα πολεμήσουμε και αυτό δεν θα γίνει παρα μόνο αν στην παγκόσμια σκηνή εμφανιστεί χώρα όπως η Ρωσία ή η Κίνα που να μπορεί να ζητήσει με αξιώσεις το κομμάτι της από τις σφαίρες επιρροής. Αλλιώς τίποτε δεν θα γίνει εδώ καθώς εμείς είχαμε το 90-10 στην Αγγλία που μας εκχώρησε στους Αμερικάνους. Πάει στράφι και το ανόητο επιχείρημα ότι είμαστε νησίδα ηρεμίας σε μία εκρηκτική περιοχή.

Οικονομικά πάντως δεν θα πρέπει και να περιμένουμε να βελτιωθούν τα πράγματα γιατί ως Αγγλοσάξωνες ακολουθούν την ίδια πολιτική οικονομικής κατοχής στην χώρα μας , ώστε να έχουν βάσεις και πρώτες ύλες όποτε και όπως θέλουν.

Υ.Γ : Και κάτι άσχετο με τα παραπάνω.Από ότι φαίνεται ο Κακλαμάνης θα βάλει υποψηφιότητα για δήμαρχος Αθηναίων και στον δεύτερο γύρο να τον υποστηρίξουν και οι "σύντροφοι" από τον Σύριζα ώστε να μην έχει ο δήμος πρώτο πολίτη από την Χρυσή Αυγή. Απλά δεν υπάρχει λόγος να το κάνει τόσο εμφανές στα πάνελ όπου "τα βρίσκει" σε πολλά με τον εκπρόσωπο τους και συγχρόνως να αφήνουν να "διαρρέουν" ειδήσεις ότι αντιδρά σε πολιτικές του μνημονίου και άλλα παραμύθια

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ