2013-08-29 18:31:05
Φωτογραφία για Κουραστήκαμε αλλά οι κόποι μας ανταμείφθηκαν, λένε οι αριστούχοι του Ηρακλείου
Οι φετινές πανελλαδικές εξετάσεις είχαν μία ιδιαιτερότητα όσον αφορά στη διεξαγωγή τους αφού η όλη διαδικασία πέρασε δια πυρός και σιδήρου. Κυβέρνηση και εκπαιδευτικοί βρέθηκαν στην αρένα της διαπραγμάτευσης ενώ ο κίνδυνος απεργιακών κινητοποιήσεων κατά τη διάρκεια των εξετάσεων ήταν κάτι παραπάνω από ορατός, με τους μαθητές να παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις γύρω από το θέμα.

Πέραν όμως από τις δυσκολίες που εμφανίστηκαν για όλους τους μαθητές, πάντα θα υπάρχουν εκείνοι που με πολύ κόπο και σωστή μέθοδο αγγίζουν την επιτυχία και περνούν στη σχολή της επιλογής τους.

Στο Ηράκλειο το ποσοστό των μαθητών που κατάφεραν να μπουν στη σχολή της επιλογής τους είναι αρκετά ικανοποιητικό. Το prismanews.gr παρουσιάζει κάποιους από τους μαθητές που έγραψαν πολύ καλά και κατάφεραν να εξασφαλίσουν μία θέση στη σχολή της επιλογής τους.

Η Μαρία Δασκαλάκη από το Λύκειο Γαζίου από τη νέα χρονιά θα είναι φοιτήτρια στο Ρέθυμνο στο τμήμα της Ψυχολογίας σημειώνοντας 17.660 μόρια. Τα θέματα φέτος ήταν για καλά διαβασμένους και ιδιαίτερα τα αρχαία. Με τη βοήθεια όμως των καθηγητών μου από το σχολείο και από το Φροντιστήριο Σύχγρονη εκπαίδευση, οι κόποι μου απέφεραν καρπούς,δηλώνει στο prismanews.gr


18.234 μόρια συγκέντρωσε η Κατερίνα Σταματάκη και από τη νέα χρονιά θα είναι φοιτήτρια στο τμήμα Φιλολογίας στη Θεσσαλονίκη. Υπήρχε πίεση αλλά αν αγαπάς αυτό που θέλεις να κάνεις, προσπαθείς γι' αυτό. Νιώθω ότι οι κόποι μου ανατιμήθηκαν, δηλώνει στο prismanews.gr η Κατερίνα.

Στην Ιατρική Αθηνών με 18.656 μόρια περνά ο Σπύρος Κασσωτάκης, έχοντας διαβάσει αρκετά, αναφέρει πως οι γονείς, οι φίλοι αλλά και οι καθηγητές από το σχολείο και το φροντιστήριο Ορόσημο, με βοήθησαν αρκετά. Τα θέματα ήταν για καλά διαβασμένους όμως αν έχεις τη σωστή μέθοδο, όλα επιτυγχάνονται, δήλωσε στο prismanews.gr ο Σπύρος.

Με βαθμολογία 18.179 μόρια, ο Γιώργος Παπαβρυθιάς θα είναι φοιτητής στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών. Τα θέματα ήταν αρκετά δύσκολα. Περιμέναμε να πέσουν οι βάσεις και να που έπεσαν. Οι φίλοι μου κι εγώ περάσαμε στη σχολή της επιλογής μας και σε αυτό βοήθησαν αρκετά οι καθηγητές από το σχολείο και το φροντιστήριο Ορόσημο, λέει χαρακτηριστικά Γιώργος.

Η Μουλακάκη Ελένη, από το ΕΠΑΛ Ηρακλείου, σημείωσε βαθμολογία 16.100 μόρια και από τη νέα χρονιά θα είναι φοιτήτρια στο τμήμα Συντήρησης Αρχαίων και Έργων στο Αιγάλεω. Τα θέματα ήταν εύκολα. Τα λάθη που έκανα προσωπικά εγώ ήταν από το άγχος. Αλλά και πάλι είμαι πολύ ευχαριστημένη,αναφέρει η Ελένη.

Η Κατερίνα Γαρεφαλάκη με 17.574 θα σπουδάσει ψυχολογία στο Ρέθυμνο και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο prismanews.gr , ήταν πολύ ωραία εμπειρία αλλά δεν θα το ξανά περνούσα. Η χρονιά που πέρασε ήταν δύσκολη και κουραστική αλλά τουλάχιστον δικαιώθηκαν οι κόποι μου.

Μπορεί λοιπόν οι μαθητές να έφτασαν με αρκετό άγχος στη σημερινή ημέρα προκειμένου αν δουν το όνομα τους στους πίνακες των επιτυχόντων, ωστόσο τώρα αυτό που τους αγχώνει ακόμη περισσότερο είναι το πως θα καταφέρουν να αντεπεξέλθουν οικονομικά απέναντι στις απαιτήσεις της σχολής.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι φοιτητές που την περασμένη χρονιά άφησαν τα σπίτια που είχαν ενοικιάσει προκειμένου να ελαφρύνουν οικονομικά τις οικογένειες τους, ή και ακόμα να εγκαταλείπουν τελείως τις σπουδές τους.

prismanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ