2013-08-30 14:00:14
Φωτογραφία για Αντί να ντρέπονται…
Ιστορική ημέρα η σημερινή. Λήγει η προθεσμία της πληρωμής για τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας του 2011 και του 2012. Κι αν δεν έχετε πάρει την ειδοποίηση, θα πρέπει να ψάξετε το γιατί. Την έκλεψε ο γείτονας για να σας εκθέσει στον Γ. Στουρνάρα; Βαρέθηκε να σας την πετάξει κάτω από την πόρτα σας ο ταχυδρόμος; Δεν είχε λεφτά για να σας την στείλει ο Χάρης Θεοχάρης; Αλήθεια, έχετε λεφτά για να τους πληρώσετε;

Αν πείτε ότι δεν έχετε χρήματα, δεν θα σας πιστέψουν. Για την ακρίβεια, δεν νομίζουμε ότι ενδιαφέρεται κανείς για το αν μπορείτε ή δεν μπορείτε να τους πληρώσετε. Δεν τους ενδιαφέρει για το αν εσείς χτες κοιμηθήκατε ή δεν μπορέσατε να κλείσετε μάτι από το άγχος. Γι΄ αυτούς έχει σημασία να γράψουν το νούμερο στα βιβλία τους. Τόσα ζητάνε από εσάς και κλείνουν έτσι λογιστικά την τρύπα που έχουν στα ταμεία τους.

Το χειρότερο όλων είναι ότι κτίζουν την καριέρα τους πάνω στην διάλυση της αστικής τάξης. Συμπεριφέρονται στους ανθρώπους σαν να είναι φοροφυγάδες. Σαν να έχουν τα χρήματα και να τα κρύβουν κάτω από το στρώμα τους. Κάτι τέτοιο δεν έχει ξανασυμβεί σε αυτή την χώρα. Είναι μία συμπεριφορά που δεν θα μείνει στο τέλος ατιμώρητη.


Ξέρετε τι λέει ο κόσμος κ. Σαμαρά; Οι άνθρωποι, δηλαδή, που ψήφιζαν κάποτε Ν.Δ, επειδή πίστευαν ότι το κόμμα σας εκπροσωπεί την αστική τάξη, τους νοικοκυραίους. Λένε ότι τους έχετε εγκαταλείψει κι ότι  τους έχετε παραδώσει στα χέρια πυρομανών που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να δουν την Ρώμη να καίγεται. Αυτό συμβαίνει! Η Ρώμη καίγεται και οι αξιωματούχοι σας λένε στους πληγέντες σαχλαμάρες.

Ελάτε στην θέση ενός ανθρώπου που πρέπει να πληρώσει μια περιουσία σε φόρους. Όχι επειδή έχει δήθεν εισόδημα, αλλά διότι τα προηγούμενα χρόνια επένδυσε σε ακίνητα τα εισοδήματα που το κράτος του είχε ήδη φορολογήσει. Δεν έβγαλε τα χρήματά του στο εξωτερικό, δεν τα έφαγε στα μπουζούκια. Κι έρχεστε εσείς και τον τιμωρείτε γι΄ αυτό σκληρά. Και δεν φτάνει αυτό, αλλά δεν δέχεστε ούτε καν τα παράπονά τους.

Είστε, λοιπόν, αυτός ο άνθρωπος και ακούτε την χτεσινή δήλωση του Στουρνάρα. Ότι όλα πάνε καλά κι ότι απλά κάποιοι ποντάρουν στην πτώση του ευρώ. Τι θα λέγατε κύριε Σαμαρά; Ότι η επιλογή σας ήταν τουλάχιστον ατυχής. Μιλήστε με τον κόσμο. Ακούστε τον. Κι έπειτα αποφασίστε αν θα θέλατε να ακούσετε άλλες  ανάλογες δηλώσεις.

Χτες το βράδυ κάποιοι δεν κοιμήθηκαν. Κάποιοι άλλοι πήραν απόφαση ότι σε λίγο καιρό το ακίνητό τους θα έχει περάσει στην κατοχή του δημοσίου και ίσως “πουληθεί”  κι αυτό μαζί με άλλα στους “ξένους επενδυτές”, προκειμένου να μειωθεί το δημόσιο χρέος. Χτες το βράδυ, όμως, κύριε Σαμαρά, υπήρξαν και υπουργοί σας που αντί να σιωπούν έλεγαν αρλούμπες. Στην ιστορία υπάρχουν πράγματι οι χρήσιμοι ηλίθιοι. Είναι εκείνοι που προκαλούν το χάος και την καταστροφή και νομίζουν ότι το κάνουν εκτελώντας έναν ανώτερο σκοπό.

Θανάσης Μαυρίδης

capital.gr μέσω freepen
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ