2013-09-03 06:48:04
Φωτογραφία για Τριήμερη επίσκεψη του γερμανού προέδρου στη Γαλλία
Για τρεις μέρες θα παρεβρεθεί στη Γαλλία ο πρόεδρος της Γερμανίας Γιοαχίμ Γκάουκ, με στόχο την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ... των δύο συμμάχων, με αφορμή την 50ή επέτειο του συμφώνου φιλίας.

Ο Γκάουκ θα συναντηθεί με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον πρωθυπουργό Ζαν-Μαρκ Ερό, ενώ αργότερα θα παραστεί σε δείπνο στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Την Τετάρτη, ο γερμανός και ο γάλλος πρόεδρος θα μεταβούν στην κεντρική Γαλλία και στο χωριό Οραντούρ σορ Γκλαν, τόπο σφαγής γάλλων πολιτών από τα γερμανικά Βάφεν Ες Ες κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Η επίσκεψη θα είναι η πρώτη γερμανού ηγέτη στο συγκεκριμένο τόπο μαρτυρίου, όπου τα ναζιστικά στρατεύματα σκότωσαν, σε μια ημέρα, 642 άτομα, κυρίως γυναίκες και παιδιά, τον Ιούνιο του 1944.

Τα ερείπια του κατεστραμμένου χωριού έχουν διατηρηθεί και ο Γκάουκ, θα επισκεφθεί την εκκλησία, όπου εκτελέστηκαν οι γυναίκες και τα παιδιά και θα καταθέσει στεφάνι στο τοπικό μνημείο. Την Πέμπτη το προεδρικό ζεύγος της Γερμανίας θα ξεναγηθεί στο λιμάνι της Μασσαλίας.

Η επίσκεψή του είναι μέρος μιας σειράς εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 50ής επετείου από τη συνθήκη των Ηλυσίων το 1963. Η συνθήκη υπεγράφη από τον τότε γερμανό πρόεδρο Αντενάουερ και τον τότε πρόεδρο της Γαλλίας στρατηγό ντε Γκολ και είναι ορόσημο στη συμφιλίωση των δύο χωρών.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ