2013-09-03 10:51:19
Φωτογραφία για Δεν πληρώνουν πεντάευρο στα εξωτερικά ιατρεία οι κάτοχοι voucher Υγείας
Δεν θα καταβάλουν το 'εισιτήριο' των 5 ευρώ, οι άνεργοι και ανασφάλιστοι - κάτοχοι του voucher Υγείας, οι οποίοι θα προσέρχονται για εξέταση στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων Αυτό προβλέπει, μεταξύ άλλων, εγκύκλιος του υπουργού Υγείας, η οποία εκδόθηκε στο πλαίσιο της αφορμής του μέτρου δωρεάν παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας σε 230.000 ανέργους και ανασφάλιστους πολίτες.

Στην ίδια εγκύκλιο, αναφέρεται ότι οι κάτοχοι των vouchers θα προσέρχονται στους πάροχους υπηρεσιών υγείας του Δημόσιου Τομέα, Ιατρούς και Μονάδες του Ε.Σ.Υ. (τα Κέντρα Υγείας, τα Εξωτερικά Ιατρεία των Νοσοκομείων) που ασκούν πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, καθώς και τα διαγνωστικά εργαστήρια που λειτουργούν στις Μονάδες του Ε.Σ.Υ, όπου θα τους παρέχονται οι προβλεπόμενες υπηρεσίες του προγράμματος.

Για την χρήση των παροχών, είναι απαραίτητο ο ωφελούμενος να έχει μαζί του και να παρουσιάσει στον πάροχο υγείας (πχ. Γραμματεία Εξωτερικών Ιατρείων Νοσοκομείων κλπ), το αποδεικτικό έγγραφο ταυτότητας (πχ. ταυτότητα, διαβατήριο κλπ), τον αριθμό του οποίου καταχώρησε στην αίτησή του και ταυτόχρονα να γνωρίζει τον ΑΜΚΑ του (ή να έχει μαζί του κάποιο άλλο έγγραφο στο οποίο αναγράφεται ο ΑΜΚΑ).
iatronet Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ