2013-09-06 09:38:05
Φωτογραφία για Πρόσθετα μέτρα θα προκαλέσουν πολιτική αποσταθεροποίηση...!!!
Γράφει ο Ιωάννης Μαρτέλλος

Νέο μνημόνιο είναι προ των πυλών, παρά τις διαψεύσεις από τον υπουργό οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα

που επιμένει ότι η έξοδος από το οικονομικό πρόγραμμα είναι όλο και πιο κοντά, αρκεί να επιτευχθεί ο στρατηγικός στόχος της επίτευξης του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Η χθεσινή ημέρα όμως ήταν κυριολεκτικά εφιαλτική για την δικομματική κυβέρνηση, καθώς τα μηνύματα που έφθασαν από τις Βρυξέλλες και τη Φρανκφούρτη ήταν αρνητικά.

Ο ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης, διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, έκανε λόγο για επιβολή «πρόσθετων όρων» στην Ελλάδα, σε περίπτωση που αποφασιστεί από τους διεθνείς δανειστές επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος.

Πλήγμα στο σχεδιασμό της κυβέρνησης έδωσε και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, πρόεδρος του Eurogroup, προβλέποντας ότι η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, αργεί ακόμα, ενώ μίλησε για το τρίτο πακέτο που έρχεται.


Επί της ουσίας προκύπτει ότι το τρίτο μνημόνιο είναι προ των πυλών και κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει πως θα επηρεάσει τις πολιτικές εξελίξεις και τι θα προκύψει όταν θα αποτυπωθούν πλήρως οι διαθέσεις των πιστωτών.

«Δεν αντέχουμε νέο μνημόνιο και νέα μέτρα» τονίζουν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη και υποστηρίζουν ότι ένα νέο μνημόνιο, μπορεί να προκαλέσει μεγάλη πολιτική αποσταθεροποίηση.

Όμως, τις αγωνίες και τον προβληματισμό της δικομματικής κυβέρνησης δεν τον αποδέχεται η τρόικα, η οποία εκτιμά πως η Ελλάδα θα χρειαστεί συνολικά επιπλέον 77 δισ. ευρώ μέχρι το 2020, κάτι που σημαίνει, για τους πιο μυημένους, πως το τρίτο μνημόνιο και τα νέα επώδυνα μέτρα είναι ορατά.

Οι διαθέσεις της τρόικας φάνηκαν ξεκάθαρα και με τη στάση τους στο ζήτημα της αμυντικής βιομηχανίας και δείχνουν ότι θα έρθουν στην Αθήνα με επιθετική λογική.

 Εξάλλου, τον περασμένο Ιούνιο ήταν πιο χαλαροί, καθώς η εντολή ήταν να υπάρχει χαλαρή στάση, λόγω των γερμανικών εκλογών. 

Η επικείμενη διαπραγμάτευση όμως θα κορυφωθεί μετά τις γερμανικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τις 22 Σεπτεμβρίου, ενώ δυο μέρες πριν θα φθάσουν στην Ελλάδα, οι επικεφαλής της τρόικας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η δικομματική κυβέρνηση αναμένεται να δεχθεί έναν νέο εκβιασμό από την τρόικα και διατυπώνονται πολλά ερωτηματικά για το κατά πόσο η Αθήνα είναι σε θέση να προβάλλει ενστάσεις.

Μέχρι στιγμής από το Μέγαρο Μαξίμου υπάρχουν διαρροές περί «όχι» στα νέα δημοσιονομικά μέτρα, ενώ και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, από το βήμα του συμποσίου του κόμματός του για τα 39 χρόνια από την ίδρυσή του, είπε κατηγορηματικά, πως δεν μπορεί να υπάρξει περαιτέρω περιοριστική πολιτική.

Πολλοί λένε ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να υπογράψει νέο «συμβόλαιο με τον Διάβολο» αν δεν εξασφαλίσει ότι τα καζάνια της Κόλασης θα έχουν από εδώ και στο εξής ανεκτή θερμοκρασία, μέχρι σιγά-σιγά να βγει στο ξέφωτο και να ανασάνει Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/270199/prostheta-metra-tha-prokalesoyn-politikh-apostatheropoihsh#ixzz2e5kYIP8k
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ