2013-09-07 07:40:05
Φωτογραφία για ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ : ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΠΑΝΟΥΛΗ
"'Οταν απουσιάζει ο φυσικός ηγέτης μιας ομάδας τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Χρειάζεται ομαδική δουλειά".

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής αρθρογραφεί στο "contra.gr" και απαντά στην πιθανή απουσία του Βασίλη Σπανούλη από το ματς του Σαββάτου με την Τουρκία.

Η απουσία του Βασίλη Σπανούλη από το σαββατιάτικο παιχνίδι με την Τουρκία φέρνει στο προσκήνιο μία συζήτηση που είχε ανοίξει κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της ομάδας.

Είχα σημειώσει τότε ότι στο ρόστερ θα έπρεπε να υπάρχει ακόμη ένας γκαρντ και ένας ψηλός, διότι η καταπόνηση των βασικών, κυρίως, παικτών σε ένα τουρνουά όπως το μπάσκετ με καθημερινές υποχρεώσεις είναι πολύ μεγάλη και συχνά φέρνει τραυματισμούς. Οπως βγήκε ο τραυματισμός του Σπανούλη.

Για ένα παιχνίδι εκτιμώ ότι οι υπόλοιποι παίκτες της ομάδας είναι σε θέση να αναπληρώσουν το κενό. Πρέπει βέβαια να μοιραστούν οι προσπάθειες που έπαιρνε ο Βασίλης και κυρίως στο επιθετικό κομμάτι στο οποίο ο παίκτης αυτός έχει μεγάλη και πολύ σημαντική συμμετοχή.


   

Οταν βέβαια απουσιάζει ο φυσικός ηγέτης μίας ομάδας, τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Χρειάζεται ομαδική δουλειά. Προσωπικά δεν θα ήθελα να δω έναν παίκτη να αναλαμβάνει να παίξει το ρόλο του Σπανούλη. Αντιθέτως, θέλω να δω τον τρόπο που συμπεριφέρεται η ομάδα όταν ο Σπανούλης κάθεται στον πάγκο.

Και πάλι όμως η κατάσταση που θα διαχειριστεί η ομάδα θα είναι δύσκολη καθώς ο Βασίλης είναι ο άνθρωπος που ξεκολλούσε την ομάδα στις δύσκολες στιγμές διότι έχει το ταλέντο για να το κάνει. Συμπερασματικά χρειαζόμαστε ομαδικό πνεύμα, πλουραλισμό και ανάδειξη πρωταγωνιστών μέσα από τη ροή του αγώνα.

Εννοείται ότι οι Τούρκοι χρειάζονται μεγάλη προσοχή διότι θα αγωνιστούν με την πλάτη στον τοίχο. Με μία ακόμη ήττα, φλερτάρουν πολύ έντονα με τον αποκλεισμό. Διαθέτουν πάντως ταλαντούχους παίκτες και έναν πολύ έμπειρο προπονητή όπως ο Τάνιεβιτς. Επαναλαμβάνω όμως ότι εκτός Τουρκίας η ομάδα αυτή δεν πείθει.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ