2013-09-09 23:35:45
Φωτογραφία για Εγκώμια της γ.γ.Α. για την πρωταθλήτρια Ευρώπης Εθνική Νεανίδων
Η γενική γραμματέας Αθλητισμού, Κυριακή Γιαννακίδου, υποδέχθηκε την Εθνική ομάδα Νεανίδων του πόλο, που στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Η κυρία Γιαννακίδου ανέμενε την άφιξη των «χρυσών κοριτσιών» στο «Ελ. Βενιζέλος» και αφού καλωσόρισε την αποστολή, επισήμανε ότι «η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης από την Εθνική μας ομάδα των Νεανίδων έρχεται λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών, στο Βόλο».

Όπως είπε η κ. Γιαννακίδου, που εκπροσώπησε την ελληνική πολιτεία «εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να συγχαρούμε τις διεθνείς μας αθλήτριες και τον προπονητή των επιτυχιών, Γιώργο Μορφέση και να τους διαβεβαιώσουμε ότι θα είμαστε δίπλα τους με όσα μέσα διαθέτουμε».

Εκ μέρους των αθλητριών μίλησαν οι Ελευθερία Πλευρίτου και Ιωάννα Χυδηριώτη, με την πρώτη να δηλώνει ότι «για ακόμη μια φορά η Ελλάδα βρίσκεται στο υψηλότερο βάθρο μιας διεθνούς διοργάνωσης και είμαστε πολύ χαρούμενες και περήφανες γι’ αυτό. Πιστεύαμε από την αρχή ότι θα τα πάμε καλά, βλέπαμε ότι παιχνίδι με παιχνίδι ήμασταν καλύτερες και, τελικά τα καταφέραμε».


Η Πλευρίτου εκτιμά πως «μπορούμε να παραμείνουμε σε υψηλό επίπεδο και στα επόμενα τρία χρόνια, αρκεί να δουλέψουμε σωστά, όπως δουλεύουμε και τώρα. Το μόνο που χρειαζόμαστε από την Πολιτεία είναι ένα κατάλληλο περιβάλλον για προπόνηση, δηλαδή μια καθαρή πισίνα και ζεστό νερό στις ντουζιέρες, καθώς το νερό ήταν παγωμένο και δεν μπορούσαμε να κάνουμε μπάνιο».

Από την πλευρά της, η Ιωάννα Χυδηριώτη εστίασε στη στήριξη που είχαν οι αθλήτριες από την οικογένεια και τους συγγενείς τους, ενώ αναφέρθηκε στο μεγάλο όνειρό της, τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Για μένα, οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ένα όνειρο, το οποίο ελπίζω να πραγματοποιηθεί. Βέβαια, είναι κάτι πολύ μακρινό αυτή τη στιγμή, αλλά σίγουρα το σκεφτόμαστε. Ελπίζω να φτάσουμε εκεί μια μέρα».
Allinsports
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ