2013-09-10 01:27:09
Φωτογραφία για Βρήκαν λύση για τις αμυντικές βιομηχανίες - Aυτή είναι η ελληνική πρόταση
«Κλείδωσε», όπως φαίνεται η πρόταση της ελληνικής πλευράς προς την Τρόικα για το μέλλον των τριών ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών. Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών η ελληνική πρόταση θα αποσταλλεί στην Τρόικα έως την Παρασκευή, ενώ το παζάρι για το «καυτό θέμα» του μέλλοντος των τριών εταιρειών θα συνεχιστεί όταν οι εκπρόσωποι των δανειστών (οι οποίοι την περασμένη εβδομάδα είχαν ζητήσει τον ξαφνικό θάνατο των ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ) φθάσουν στην Αθήνα στο τέλος του μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια των αλλεπάλληλων συσκέψεων στο υπουργείο Οικονομικών το απόγευμα της Δευτέρας στις οποίες συμμετείχαν η ηγεσία του υπουργείου, η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Φώφη Γεννηματά και ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Ασημάκης Παπαγεωργίου, όπως τόνιζε μετά την ολοκλήρωσή τους ανώτατο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ, η ελληνική πλευρά καταλήγει στην εξής πρόταση για τις τρεις αμυντικές βιομηχανίες:


Να ιδιωτικοποιηθεί η ΛΑΡΚΟΝα διασπασθεί η ΕΑΣ σε πολιτικό και στρατιωτικό κομμάτι. Το πρώτο να εκκαθαριστεί εν λειτουργία και το δεύτερο να διατηρηθεί για την κάλυψη των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων (σύμφωνα με το mega να συνεχίσει την παραγωγή βλημάτων)Να διασπασθεί και η ΕΛΒΟ σε πολιτικό και στρατιωτικό κομμάτι. Το πρώτο να εκκαθαριστεί εν λειτουργία και το δεύτερο να παραμείνει για να καλύψει τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων και συγκεκριμένα τη συντήρηση των οχημάτων τους.

Η πρόταση της ελληνικής πλευράς θα αποσταλλεί στην Τρόικα ως την Παρασκευή και το παζάρι για το μέλλον των τριών βιομηχανιών με τους εκπροσώπους των δανειστών θα συνεχισθεί όταν θα καταφθάσουν στην Αθήνα το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Ο ίδιος κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών σημείωσε επίσης, ότι αναμένεται στην Αθήνα το στέλεχος της Επιτροπής Ανταγωνισμού της ΕΕ Γέρε Κόοπμαν για το θέμα των κρατικών ενισχύσεων που έχουν δοθεί στις βιομηχανίες ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ.

Στο ίδιο κλίμα και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, με ανώτατο αξιωματούχο του να δηλώνει μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ότι «είμαστε σε κοινή γραμμή με το υπουργείο Οικονομικών για τα ΕΑΣ και ως την Παρασκευή θα έχουμε την απάντηση της κυβέρνησης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Τον ξαφνικό θάνατο των τριών εταιρειών ζήτησε η Τρόικα την περασμένη εβδομάδα

Απορρίπτοντας ως μη βιώσιμα ή ρεαλιστικά τα αρχικά προτεινόμενα σχέδια αναδιάρθρωσης για τα ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ η Τρόικα την περασμένη εβδομάδα με e-mail ζητούσε τον «ξαφνικό θάνατο» των τριών εταιρειών με «την αποζημίωση των εργαζομένων να μην υπερβαίνει τα νόμιμα όρια», όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ