2013-09-10 02:26:05
Φωτογραφία για Βουλή: Πληροφορική στις Πανελλαδικές και διαχωρισμός 2ου πεδίου στις προτάσεις βουλευτών
Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα η συζήτηση στη Βουλή επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του... σχεδίου νόμου «Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και λοιπές διατάξεις» αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Η συζήτηση του νομοσχεδίου θα ολοκληρωθεί σε δύο συνεδριάσεις, με την τελική να διεξάγεται σήμερα Τρίτη 10/9/2013 στις 6.00 μ.μ..

Κατά την συζήτηση, στις παρατηρήσεις τους αρκετοί βουλευτές ζήτησαν το διαχωρισμό του 2ου πεδίου / ομάδες προσανατολισμού του Γενικού Λυκείου, όπου συνωστίζονται συνολικά 200 σχολές, σε δύο ομάδες που να επιτρέπουν σε κάθε μαθητή να επιλέξει ανάλογα με τα ενδιαφέροντά του να εξετάζεται πανελλαδικά είτε στη Χημεία είτε στην Πληροφορική.

Συγκεκριμένα, την ανάγκη η Πληροφορική να είναι εξεταζόμενο μάθημα στις Πανελλαδικές εναλλακτικά με τη Χημεία επεσήμαναν στις ομιλίες τους οι βουλευτές Αικατερίνη Μάρκου (ΔΗΜΑΡ), Κώστας Κόλλιας (ΝΔ), Άννα Ασημακοπούλου (ΝΔ), Ελένη Μακρή (ΝΔ), Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος (Ανεξάρτητοι Έλληνες) και Ιωάννης Μιχελογιαννάκης (ΣΥΡΙΖΑ).


"Ένα σχολείο χωρίς Πληροφορική τώρα πια είναι παλαιολιθικό. Χρειαζόμαστε την Πληροφορική, την χρειαζόμαστε απο την Αλγοριθμική της σκέψη, ανάλυση/ σύνθεση προβλήματος, δεν είναι δεξιότητα, είναι τρόπος ζωής. Με το νέο πρόγραμμα η ανισσοροπία είναι εξώφθαλμη" επεσήμανε ο κ. Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ενώ "απαιτείται το σπάσιμο της θετικής / τεχνολογικής για τις 96 σχολές της Πληροφορικής" υποστήριξαν επίσης από τη μεριά τους η κα Ελένη Μακρή από τη ΝΔ και ο Ιωάννης Μιχελογιαννάκης από το ΣΥΡΙΖΑ.
diorismos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ