2013-09-13 23:02:06
Φωτογραφία για Μόνο με επιταγές ή κάρτες οι πληρωμές στην Εφορία
Αποκλειστικά με επιταγές ή με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες θα γίνονται οι πληρωμές στις εφορίες, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδίου που εφαρμόζει το υπουργείο Οικονομικών για την... παρακολούθηση της κίνησης κεφαλαίων και τον εντοπισμό αδήλωτων εισοδημάτων.

Σύμφωνα με την εντολή που έδωσε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, η χρήση των μετρητών θα περιοριστεί μόνο για πληρωμές στις τράπεζες ή στα ΕΛΤΑ.

Όπως αναφέρεται, η είσπραξη εσόδων με την έκδοση διπλοτύπου παραστατικού είσπραξης τύπου Α’, θα διενεργείται μόνο για τα έσοδα των οποίων η είσπραξη δεν μπορεί να διενεργηθεί σε πιστωτικά ιδρύματα ή στα ΕΛΤΑ.

Επομένως, θα διενεργείται αποκλειστικά με επιταγές ή με τη χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών, ενώ οι επιταγές θα οπισθογραφούνται από υπάλληλο του Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων, στον οποίο έχει εκχωρηθεί το δικαίωμα αυτό με ημερήσια διαταγή του προϊσταμένου της ΔΟΥ.

Φυσικά, αυτό θα ισχύει εφόσον τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων διαθέτουν την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή που παρέχεται από τους δήμους και εφόσον η εκάστοτε ΔΟΥ υποδοχής έχει ενταχθεί στο νέο TAXIS και έχει λειτουργήσει ως ενοποιημένη μηχανογραφικά με τη ΔΟΥ της οποίας έχει ανασταλεί η λειτουργία.

sofokleousin.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ