2013-09-14 18:37:38
Φωτογραφία για Κροατία-Ιταλία 76-68
Η Κροατία πήρε τη νίκη που είχε ανάγκη κόντρα στην Ιταλία με 76-68 και πλέον οι Ιταλοί μπαίνουν σε περιπέτειες, καθώς πρέπει να νικήσουν οπωσδήποτε την τελευταία αγωνιστική τους Ισπανούς.

Εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης πραγματοποίησε η Κροατία, η οποία νίκησε την Ιταλία με 76-68 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ.

Οι Ιταλοί έκαναν ένα καλό πρώτο ημίχρονο, ελέγχοντας το ματς, όμως στη συνέχεια οι παίκτες του Γιάσμιν Ρέπεσα επωφελήθηκαν από την αστοχία των Ιταλών, πήραν το προβάδισμα και έφτασαν σε μία σημαντική νίκη.

Ο πρωταγωνιστής

Ο Μπόγιαν Μπογκτάνοβιτς έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, καθώς τελείωσε το ματς με 18 πόντους, 2/4 βολές, 2/9 δίποντα και 4/6 τρίποντα, πετυχαίνοντας καθοριστικούς πόντους για την ομάδα του.

Ο αριθμός του αγώνα

Οι Κροάτες μάζεψαν 41 ριμπάουντ στο παιχνίδι, ελέγχοντας την...εναέρια κυκλοφορία κάτω από τα δύο καλάθια.


Που κρίθηκε το παιχνίδι

Στον Μάρκο Κουζίν... Ο Ιταλός σέντερ φάνηκε να τα έχει χαμένα στα κρίσιμα σημεία του αγώνα. Στο 2:17'' πριν το τέλος του ματς δεν κατάφερε να καρφώσει και να φέρει την διαφορά στους δύο πόντους, ενώ 1:46'' πριν το τέλος με το σκορ στο 70-66 έκανε επιθετικό φάουλ. Επίσης, στα 52 δευτερόλεπτα πριν το τέλος δεν μπόρεσε να πάρει αμυντικό ριμπάουντ, με τους Κροάτες να ανανεώνουν τον χρόνο της επίθεσης τους.

Ο αγώνας

Οι Ιταλοί ξεκίνησαν δυνατά την αναμέτρηση και επέβαλαν στα πρώτα λεπτά του αγώνα το παιχνίδι τους. Με αυτόν τον τρόπο και με τον Αραντόρι σε πολύ καλή κατάσταση οι παίκτες του Σιμόνε Πιανιτζάνι έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο +9 (8-17). Στην δεύτερη περίοδο οι παίκτες του Γιάσμιν Ρέπεσα ανέβασαν την απόδοση τους και κατάφεραν να μαζέψουν την διαφορά από τους Ιταλούς. Παρόλα αυτά, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με 36-31.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Κροάτες... πάτησαν γκάζι και με επιμέρους σκορ 26-9 ξέφυγαν με 12 πόντους των Ιταλών με τη λήξη της περιόδου (57-45). Τα πράγματα δεν άλλαξαν στα τελευταία δέκα λεπτά με τους Κροάτες να παίρνουν μία πολύ σημαντική νίκη απέναντι στους Ιταλούς με 76-68.

Τα δεκάλεπτα: 8-17, 31-36, 57-45, 76-68.

Κροατία (Ρέπεσα): Τόμιτς 8, Ντρέιπερ 12(2), Μπογκντάνοβιτς 18(4), Σάριτς, Ρούντεζ 2, Ούκιτς 13(1), Σιμόν 14(2), Μάρκοτα 2, Ζόριτς 7.

Ιταλία (Πιανιτζάνι): Αραντόρι 12, Τζεντίλε, Ροσέλι, Μέλλι 2, Μπελινέλι 9, Ντίενερ 5(1), Κουζίν 7, Ντατόμε 24(3), Τσιντσαρίνι 9(1).

Ρέπεσα: "Κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι"

Ο Γιάσμιν Ρέπεσα αναφέρθηκε στο θετικό αποτέλεσμα της Κροατίας και την πρόκριση στα προημιτελικά: "Ήμασταν λίγο φοβισμένοι πριν τον αγώνα. Η Ιταλία στην πρώτη φάση είχε παίξει το καλύτερο μπάσκετ στο τουρνουά.

Η παρουσία τόσων Κροατών στις κερκίδες ίσως να μας προκάλεσε νευρικότητα στο ξεκίνημα. Η Ιταλία έδειχνε πολύ πιο ήρεμη στο ξεκίνημα. Στο δεύτερο μέρος ανακτήσαμε την αυτοπεποίθησή μας. Συνεχίζουμε, κοιτάμε τον επόμενο αγώνα και θέλουμε να παίζουμε καλύτερα στο πρώτο ημίχρονο".

Ο Σιμόνε Πιανιτζάνι μίλησε για την ήττα της ομάδας του απέναντι στην Κροατία, λέγοντας: "Είχαμε καλή προσέγγιση στον αγώνα στο πρώτο ημίχρονο και η διαφορά των πέντε πόντων που πήραμε είναι μικρή. Υπήρχαν και κάποια σφυρίγματα που ίσως άλλαξαν το μομέντουμ του αγώνα.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Κροατία έπαιξε πολύ καλύτερη άμυνα, ενώ εμείς χάσαμε πολλά ελεύθερα σουτ. Βρεθήκαμε πίσω με μεγάλη διαφορά και μετά ήταν δύσκολο να επιστρέψουμε στον αγώνα. Συγχαρητήρια στην Κροατία".

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ