2013-09-16 12:28:35
Φωτογραφία για Σε εξέλιξη συλλαλητήριο στα Προπύλαια
Κοινή απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια διοργανώνουν αυτήν την ώρα ΟΛΜΕ, ΟΔΠΤΕ (Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας), ΟΑΕΔ (Ομοσπονδία Εργαζομένων στον ΟΑΕΔ), ΠΟΣΕ ΙΚΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλ. Εργαζομένων ΙΚΑ) και ΠΟΠΟΚΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής).

Λόγω του συλλαλητηρίου είναι κλειστή η οδός Πανεπιστημίου.

Η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει παναττική στάση εργασίας, από τις 11:30 πμ έως τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση.

Υπενθυμίζεται ότι οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πραγματοποιούν από σήμερα σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ενώ σήμερα και αύριο απεργούν και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί (ΟΙΕΛΕ). Τρίωρη στάση εργασίας, από τις 11:00 έως 14:00, έχει εξαγγείλει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, προκειμένου οι δάσκαλοι να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, ενώ την Τετάρτη και την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί 48ωρη απεργία.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ, Θέμη Κοτσυφάκη, η συμμετοχή των καθηγητών στην απεργία ανέρχεται σε πάνω από 90%.

Και οι διοικητικοί υπάλληλοι ανώτατων ιδρυμάτων προχωρούν από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου σε απεργιακές κινητοποιήσεις κατά της επικείμενης διαθεσιμότητας 1.500 εργαζομένων στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ.

Παράλληλα, πενθήμερες κυλιόμενες απεργίες πραγματοποιούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) και στις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας διαμαρτυρόμενοι για την ένταξη 618 υπαλλήλων σε καθεστώς κινητικότητας.

naftemporiki.gr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ