2013-09-16 12:30:03
Φωτογραφία για Φεύγει η ΒΙΟΧΑΛΚΟ από την Ελλάδα!
Άλλο ένα χαστούκι στην κυβέρνηση και την πολιτική της αποτελεί η σημερινή ανακοίνωση του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ, του μεγαλύτερου ομίλου στο χώρο της επεξεργασίας μετάλλων με ετήσιο τζίρο 3,3 δισεκατομμύρια ευρώ και 7.700 εργαζόμενους, να αλλάξει έδρα και να «μετακομίσει» από την Αθήνα στο Βέλγιο.

Η μετακίνηση θα γίνει μέσω της απορρόφησης της μητρικής ΒΙΟΧΑΛΚΟ που εδρεύει στην Αθήνα από την θυγατρική VIOCHALCO S.A., που εδρεύει στο Βέλγιο. Η VIOCHALCO S.A. θα συγχωνευθεί και με άλλη εταιρεία που εδρεύει στο Βέλγιο την Cofidin.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η εταιρική αναδιάρθρωση και η μεταφορά της έδρας στο εξωτερικό θα βοηθήσει τον όμιλο για να έχει αμεσότερη πρόσβαση στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων και στη δημιουργία εός βραχίονα χρηματοοικονομικής στήριξης των θυγατρικών της εταιρειών.

Είναι περισσότερο από ορατό ότι οι μεγάλοι όμιλοι εγκαταλείπουν με όλους τους τρόπους τη χώρας. Είναι η δεύτερη μεγάλη μετακίνηση μετά αυτή της Coca Cola η οποίας μετέφερε  την έδρα της από την Αθήνα στο Ζούγκ της Ελβετίας.

Διαβάστε την ανακοίνωση του ομίλου στο Χρηματιστήριο Αθηνών
enet
logioshermes
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ