2013-09-16 16:12:04
Φωτογραφία για Ποιοι θέλουν να φέρουν τον Εμφύλιο πίσω στην Ελλάδα
του Γιώργου Θεοχάρη

Ο Έλληνας σήμερα διανύει τις δυσκολότερες ημέρες από την μεταπολίτευση και μετά. Ο άνεργος ζει από τις συντάξεις ή από τον πενιχρό μισθό των γονέων του. Εξακόσια ευρώ , τόσο είναι ο μέσος μισθός και σύνταξη.

Ο φτωχός φοιτητής αναγκάζεται να κάνει ακόμα και δυο δουλειές για να καλύψει τα έξοδα του σπιτιού, φαγητό, και μετακινήσεις.

Ο μικρομεσαίος επαγγελματίας έχασε τον ύπνο του καθώς τα χρέη τον πνίγουν ολοένα και περισσοτερο. Πως να ζήσει την οικογένεια του… Πως να στείλει τα παιδιά του φροντιστήριο Ο συνταξιούχος «πεθαίνει» πριν την ώρα του .Και μάλιστα, ορισμένοι παραμένουν άταφοι !

Σύμφωνα με πληροφορίες του BriefingNews, αρκετοί νεκροί παραμένουν άταφοι για μέρες, ενώ στο Γ’ Νεκροταφείο δημιουργήθηκε ζώνη με φθηνούς τάφους προς 218 ευρώ την τριετία. Η οικονομική δυσπραγία με λίγα λόγια έχει χτυπήσει ακόμα και τα νεκροταφεία, καθώς οι συγγενείς των νεκρών δεν έχουν ούτε τα χρήματα για την τελετή της ταφής. Βάσει μαρτυριών, η σορός συμπολίτη μας χρειάστηκε να μείνει 9 μέρες άταφη μέχρι να συγκεντρωθούν τα χρήματα για την κηδεία!


Αυτή ίσως και χειρότερη είναι η κατάσταση στην Ελλάδα του 2013.

Κάποιοι όμως αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση, για την μεταπολιτευτική Ελλάδα, την εκμεταλλεύονται στο έπακρο. Η ναζιστική «Χρυσή Αυγή» δείχνει να επιδιώκει να ξεσηκώσει τους Έλληνες βιαιοπραγώντας .

Μάλιστα, εκμεταλλεύεται οποιαδήποτε περίσταση. Ακόμα και θρησκευτική και την ίδια ώρα μέλη της συμμετέχουν σε μαζώξεις δωδεκαθεϊστων που μάχονται φανατικά την Ορθοδοξία.

Πρώτον: Τις προάλλες στον εορτασμό του Αγίου Παντελεήμονος στην οδό Αχαρνών, οι νεαροί με τις μαύρες μπλούζες λίγο πριν το τέλος του πανηγυρικού εσπερινού και της λιτανείας της Ιεράς Εικόνας του Αγίου, διέκοψαν το μυστήριο, ακολούθησε στρατιωτικό παράγγελμα και άρχισαν να απαγγέλουν τον Εθνικό Ύμνο. Αφήνοντας άφωνους Ιερείς και εκατοντάδες πιστούς .

Όταν φτάνεις να εκμεταλλευτείς Ιερά και Όσια αμαυρώνοντας θρησκευτική τελετή τότε τα πράγματα είναι άκρως ανησυχητικά και επικίνδυνα

Δεύτερον: Τα επεισόδια στον Πειραιά ήρθαν να επιβεβαιώσουν όλα αυτά που φοβόμασταν .

Δεν γνωρίζουν οι ανεγκέφαλοι νεαροί ότι αυτή η στάση δεν βρίσκει σύμφωνο τον μέσο ψηφοφόρο της «Χρυσής Αυγής»;. Μη ξεχνάνε ότι η ψήφος που παίρνουν από τον λαό είναι αρνητική ψήφος, είναι στάση αγανάκτησης του ελληνικού λαού από τα κόμματα που συγκροτούσαν μέχρι πρότινος το πολιτικό κατεστημένο της Ελλάδας.

«Η επίθεση έρχεται εν μέσω φόβων πως η ακροδεξιά προσπαθεί να δημιουργήσει μια εμφυλιοπολεμική ατμόσφαιρα στην Ελλάδα. Προβεβλημένα μέλη άλλωστε της Χρυσής Αυγής, έχουν προβλέψει πως η χτυπημένη από την κρίση χώρα οδηγείται σε Εμφύλιο», τονίζει η βρετανική εφημερίδα «Guardian» σε προχθεσινό άρθρο της.

Για να μη ξεχάσουμε την σύγχρονη ιστορία μας. Ο εμφύλιος είναι η χειρότερη μορφή πολέμου. Έλληνας να σκοτώνει Έλληνα .

Τι πιο φρικτό, πιο αποκρουστικό από αυτές τις εικόνες που έζησαν οι παππούδες μας και σίγουρα δεν επιθυμούμε να ξαναζήσουμε.

Το αντάρτικο πόλεων, που επίσης θέλουν κάποιοι άλλοι, γνωρίζουν τι σημαίνει;

Ή διαβάζουν μόνο τις περιγραφές από τα βιβλία ….

Η πείνα προκαλεί βία, θα μου πει κάποιος. Ναι, αλλά όχι τυφλή βία.

briefingnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ