2013-09-16 18:48:12
Φωτογραφία για ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΥΝΟΔΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (MC) ΤΟΥ ΝΑΤΟ
Ολοκληρώθηκαν την 15η Σεπτεμβρίου 2013 οι εργασίες της Συνόδου της Στρατιωτικής Επιτροπής (Military Committee) του NATO σε επίπεδο Α/ΓΕΕΘΑ, στην οποία συμμετείχε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος.

Κατά την έναρξη της Συνόδου παρουσιάστηκε μια γενική εικόνα της κατάστασης ασφάλειας στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική όπου οι Αρχηγοί μέσω κοινής αντίληψης για τις περιφερειακές προκλήσεις, συμφώνησαν να συνεχίσουν να παρακολουθούν στενά την κατάσταση στη Συρία.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε θέματα ασφαλείας και σταθερότητας στις τρέχουσες επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο (KFOR) και στο Αφγανιστάν (ISAF) καθώς και στις εξελίξεις για τα Προγράμματα Smart Defence Initiative και Connected Forces Initiative. Επιπρόσθετα η Στρατιωτική Επιτροπή υποστήριξε μελλοντικές ασκήσεις της Συμμαχίας, οι οποίες σηματοδοτούν μια στροφή/αλλαγή της εστίασης του ΝΑΤΟ από τις επιχειρήσεις στην επιχειρησιακή ετοιμότητα.

 Η επόμενη Σύνοδος της Στρατιωτικής Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο του 2014, στην πόλη Βίλνιους στη Λιθουανία.

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Α/ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε  με τους Αρχηγούς των ΗΠΑ, Γαλλίας, Τουρκίας, Ρουμανίας, Αλβανίας και Εσθονίας με τους οποίους συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

 ΠΗΓΗ: http://www.geetha.mil.gr/index.asp?a_id=1713&nid=2965
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ