2013-09-16 18:50:58
Φωτογραφία για Νεκροί και τραυματίες στο Navy Yard Ουάσιγκτον
Τέσσερις νεκροί και οκτώ τραυματίες είναι το αποτέλεσμα της επίθεσης δύο οπλοφόρων σε κτίριο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στη συνοικία Νέιβι Γιαρντ στη νοτιοανατολική Ουάσινγκτον. Αυτό μετέδωσε το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC -όπως και η εφημερίδα Washington Post- επικαλούμενο υψηλόβαθμο αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού.

Από την πλευρά του, το Πολεμικό Ναυτικό κάνει λόγο για «πολλούς τραυματίες» σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ένας άλλος αξιωματικός του Ναυτικού, που μίλησε υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, είπε ότι ο δράστης του περιστατικού έχει «περιοριστεί». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αρκετοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί ακόμη είναι τραυματισμένοι, όμως ο ακριβής αριθμός των θυμάτων δεν είναι ακόμη γνωστός.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ένας από τους τραυματίες είναι αστυνομικός, ενώ πολλοί βρίσκονται σε «κρίσιμη» κατάσταση.


Η αστυνομία πιστεύει ότι ο δράστης βρίσκεται οχυρωμένος στο κτίριο 197, που βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της Διοίκησης Ναυτικών Συστημάτων του Πολεμικού Ναυτικού (NAVSEA) και όπου σημειώθηκε το περιστατικό.

Πάντως, ένας άλλος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού σημείωσε ότι οι δράστες είναι περισσότεροι από ένας, ενώ και η εφημερίδα Washington Post, επικαλούμενη αστυνομικές πηγές, αναφέρει ότι οι δράστες είναι τρεις, ένας εκ των οποίων φορά στρατιωτική στολή. Στη συνέχεια ανέφερε ότι οι δράστες είναι δύο όχι τρεις.

Εξάλλου για δύο ώρες κανένα αεροπλάνο δεν απογειώθηκε από το αεροδρόμιο «Ρόναλντ Ρίγκαν» της Ουάσιγκτον εξαιτίας του περιστατικού. Στη συνέχεια το αεροδρόμιο άνοιξε.

Αντίθετα, τα αεροπλάνα με κατεύθυνση το αεροδρόμιο, που βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα μακριά από τη συνοικία Νέιβι Γιαρντ, μπορούν να προσγειωθούν κανονικά, σύμφωνα με τον Κρις Παολίνο εκπρόσωπο του αεροδρομίου.

Πηγή: NBC News, Reuters, AFP, ANA-MPA

Read more: http://mignatiou.com/?p=12609#ixzz2f4TUxbiI
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ