2013-09-17 03:21:04
Φωτογραφία για Τέλος εποχής για τα Windows XP
H Microsoft έχει ανακοινώσει την λήξη της υποστήριξης των Windows XP στις 8 Απριλίου του 2014 και χρησιμοποιεί κάθε ευκαιρία για να... υπενθυμίσει στους χρήστες ότι το 11χρονο λειτουργικό σύστημα θα είναι σύντομα ευάλωτο σε επιθέσεις.

H Tami Reller, αντιπρόεδρος του τμήματος μάρκετινγκ της Microsoft, μίλησε για τα Windows κατά τη διάρκεια του Intel Developer Forum 2013, εξηγώντας ότι τα XP δεν είναι πλέον μια ασφαλής πλατφόρμα.

Επίσης τόνισε ότι είναι σημαντικό για όλους να προχωρήσουν σε μια νεότερη έκδοση των Windows, ειδικά σε μια περίοδο που τα Windows 8 θεωρούνται η πιο ασφαλής πλατφόρμα που έχει κυκλοφορήσει ποτέ από τη Microsoft.

Tα Windows XP δεν έχουν χάσει καθόλου την δημοτικότητά τους, παρά τις προσπάθειες της Microsoft να δείξει σε όλους ότι η προσκόλληση στην πλατφόρμα μετά την λήξη της υποστήριξής της είναι πολύ επικίνδυνη.

Σύμφωνα με την Net Applications, τα Windows XΡ εκπροσωπούν σήμερα ποσοστό μεγαλύτερο από το 33 τοις εκατό των υπολογιστών παγκοσμίως, αλλά η Microsoft αναμένει ότι το μερίδιο αγοράς θα μειωθεί περίπου στο 10 τοις εκατό από τον Απρίλιο του 2014.
secnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ