2013-09-17 06:00:09
Φωτογραφία για Εντοπίστηκε ο τάφος της ισχυρότερης γυναίκας στην ιστορία της Κίνας
Aρχαιολόγοι ανακάλυψαν τον τάφο της Σανγκουαν Γουανερ, μίας από τις ισχυρότερες γυναίκες στην αρχαία ιστορία της Κίνας, η οποία ήταν πολιτικός και ποιήτρια και υπολογίζεται ότι έζησε τον 7ο αιώνα.

Συγκεκριμένα, η Γουανερ έζησε μεταξύ 664 και 710 κατά τη δυναστεία των Τανγκ και ήταν έμπιστη βοηθός της πρώτης αυτοκράτειρας της Κίνας Γου Ζετιάν, ενώ στα ιστορικά κείμενα συχνά περιγράφεται ως πρωθυπουργός της.

Σύμφωνα με τα ιστορικά στοιχεία, η Γουάνερ, παντρέυτηκε τον γιο της Γου, ωστόσο διατηρούσε σχέσεις τόσο με τον εραστή της αυτοκράτειρας όσο και με τον ανιψιό της.

Οσο μία αλληλουχία πραξικοπημάτων δολοφονιών και σκοτεινών υποθέσεων τύλιγαν με μυστήριο την δυναστεία των Τανγκ, ο νόμιμος σύζυγος της Γουάνερ ανέβηκε στο θρόνο, ωστόσο λίγο καιρό αργότερα δολοφονήθηκε από την Γουάνερ, η οποία εν τέλει έγινε αυτοκράτειρα για λίγο, ωστόσο με τη σειρά της καθαιρέθηκε από τον Λι Λονγκτζι ο οποίος τη δολοφόνησε.


Ο τάφος της ανακαλύφθηκε κοντά στο αεροδρόμιο Ξιανγιανγκ, στη βόρεια επαρχία Σαανξι και επιβεβαιώνεται η αυθεντικότητα του από μια επιγραφή.

Εικόνες από τις ανασκαφές αποκαλύπτουν αψιδωτά περάσματα και μια σειρά από κεραμικά άλογα.

«Η ανακάλυψη του τάφου είναι μείζονος σημασίας για τη μελέτη της δυναστείας των Τανγκ» δήλωσε στο China Daily, η Ντου Γένιου μία ιστορικός που ειδικεύεται στην συγκεκριμένη εποχή.

Ο τάφος υπέστη σοβαρές ζημιές, γεγονός που υποδηλώνει μια «μεγάλης κλίμακας, οργανωμένη» και ενδεχομένως «επίσημη καταστροφή», αναφέρουν οι ερευνητές, ενώ λόγω της λεηλασίας δε βρέθηκαν θησαυροί χρυσό ή ασήμι, ή έστω ολόκληρα οστά.

iefimerida.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ