2013-09-17 11:19:03
Φωτογραφία για Τα σκουπίδια θα «πνίξουν» πάλι την πρωτεύουσα
Προσεχώς σκουπίδια. Μοιάζει σαν να γράφτηκε πριν από τρεις εβδομάδες αλλά τελικά στο ίδιο έργο θεατές θα είναι και πάλι... οι κάτοικοι της Αθήνας μετά την ανακοίνωση νέας απεργιακής κινητοποίησης των υπαλλήλων καθαριότητας του δήμου.

Ετσι, πριν καλά καλά ομαλοποιηθεί η αποκομιδή των σκουπιδιών σε αρκετές περιοχές της Αθήνας, ακόμα και κεντρικές, οι κάδοι αναμένεται να ξεχειλίσουν για άλλη μία φορά, καθώς σε 48ωρη απεργία προχωρούν σήμερα και αύριο οι υπάλληλοι καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων. Επίσημα αυτή τη φορά, καθώς κατά τις προηγούμενες εβδομάδες φαίνεται ότι πραγματοποιούσαν «λευκή απεργία» εκμεταλλευόμενοι τους έτσι κι αλλιώς αργούς ρυθμούς εναπόθεσης των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Φυλής λόγω της λήξης των συμβάσεων 100 εργαζομένων του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ). Η Ενωση Εργατοϋπαλλήλων Δήμου Αθηναίων αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση ότι στο τέλος του 2010, 420 συμβασιούχοι στην καθαριότητα, κυρίως εργάτες - οδηγοί, με συμβάσεις έργου είναι πιθανό να οδηγηθούν στην ανεργία, καθώς λήγει η προσωρινή διαταγή παραμονής τους στην εργασία τους στον τομέα Καθαριότητας, όπου δουλεύουν 6 - 7 χρόνια
. Στα αιτήματά τους περιλαμβάνεται η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η καταβολή των δεδουλευμένων, η διατήρηση των επιδομάτων και των μισθών στα ίδια επίπεδα.

Στο μεταξύ, σήμερα αναμένεται η απόφαση της Δικαιοσύνης, στην οποία προσέφυγαν συμβασιούχοι του ΧΥΤΑ Φυλής, των οποίων οι συμβάσεις έληξαν πρόσφατα, ζητώντας να δοθεί προσωρινή διαταγή, για να επιστρέψουν στην εργασία τους. Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του υπό κατάργηση, λόγω «Καλλικράτη», ΕΣΔΚΝΑ, Γ. Χάρδας, έχει κληθεί από τον εισαγγελέα να απολογηθεί για τις καθυστερήσεις στη διαδικασία της αποκομιδής. Η εισαγγελική κλήση συνδέεται πιθανότατα με τη μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει ο Π. Φασούλας, απερχόμενος δήμαρχος Πειραιά, για τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην αποκομιδή των σκουπιδιών από δρόμους και πλατείες του Πειραιά.

Καθημερινή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ