2013-09-17 11:19:44
Φωτογραφία για Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πέραμα για την επίθεση Χρυσαυγιτών στο ΚΚΕ
Στις 6 το απόγευμα, ναυτεργατικά σωματεία πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ζώνη του Περάματος, με αφορμή την επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής σε ομάδα μελών του ΚΚΕ.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επίθεση που δέχθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Πέραμα ομάδα μελών του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης, από περίπου 50 μέλη της Χρυσής Αυγής, πραγματοποιούν στις 6 το απόγευμα στη ναυπηγοεπισκευαστική πύλη Περάματος, ναυτεργατικά σωματεία, συνδικάτα και σωματεία της ζώνης.

«Πρόκειται για προσχεδιασμένη εγκληματική επίθεση», αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωσή τους και σημειώνεται ότι «η βαθιά και παρατεταμένη κοινωνική - οικονομική κρίση της χώρας είναι το θερμοκήπιο για να αναπτυχθούν οι φασίστες και να βρουν έδαφος οι μέθοδοί τους».

Στην συγκέντρωση, συμμετέχουν το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, η Πανελλήνια Ένωση Αμμοβολιστών - Καθαριστών, το Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων, το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, η Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής ΕΝ «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού, η Πανελλήνια Ένωση Ρυμουλκών - Ναυαγοσωστικών και η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ.


Σημειώνεται ότι από την επίθεση εναντίον των μελών του ΚΚΕ είχαν τραυματιστεί εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σωτήρης Πουλικόγιαννης και άλλα μέλη της διοίκησης. Η Χρυσή Αυγή, σε ανακοίνωσή της, είχε κάνει λόγο για «συκοφαντίες και τεχνητή ένταση που επιχειρεί το ΚΚΕ», με αφορμή τη δημιουργία εθνικιστικού φορέα Ελλήνων εργατών στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, είχε καταγγείλει από το βήμα της ΔΕΘ ότι μέλη της Χρυσής Αυγής πραγματοποίησαν «οργανωμένη και μαφιόζικη» επίθεση σε μέλη της ΚΝΕ, που έκαναν αφισοκόλληση στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, κάνοντας λόγο για «φασιστικό μόρφωμα», που είναι «γέννημα - θρέμμα του συστήματος», το οποίο το χρησιμοποιεί.

Το περασμένο Σάββατο, η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα, παρουσία εισαγγελέα και δυνάμεων των ΜΑΤ, στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, ενώ κατά την επιχείρηση της αστυνομίας την Παρασκευή προσήχθησαν 26 άτομα, ένα από τα οποία συνελήφθη για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών.

Πηγή: NewsIt
lamogiopress
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ