2013-09-17 13:00:18
Φωτογραφία για Ανοιχτό ενδεχόμενο να αυξηθεί η τιμή του εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες
Κατά 25% είναι πολύ πιθανό να αυξηθεί η τιμή του εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες. Το ενδεχόμενο αυτό είναι ανοιχτό, όπως παραδέχθηκε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, καθώς είναι άλλωστε κάτι που προβλέπεται από το μεσοπρόθεσμο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων γίνονται προσπάθειες προκειμένου να μην αυξηθεί το αντίτιμο του εισιτηρίου, καθώς τόνισε πως ένα τέτοιο μέτρο θα ήταν «επαχθές και επώδυνο».

Παράλληλα ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στους «λαθρεπιβάτες» των ΜΜΜ, χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά τους αντικοινωνική. «Η εισιτηριοδιαφυγή είναι φαινόμενο, ίσως, χειρότερο από τη φοροδιαφυγή. Με τα λεωφορεία δεν ταξιδεύουν οι πλούσιοι, αλλά οι φτωχοί». Πάντως επεσήμανε πως το ζήτημα θα λυθεί με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, για το οποίο είναι ήδη σε εξέλιξη διαγωνισμός.

Η αύξηση ή μη της τιμής των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες κατά 25% θα αποφασιστεί πριν από την κατάθεση του προϋπολογισμού. Η επιβολή ή όχι των αυξήσεων βρίσκεται σε απόλυτη συνάρτηση με το ύψος της κρατικής επιδότησης, που θα λάβουν τα μέσα μεταφοράς από τον προϋπολογισμό. Πάντως, στα μέσα σταθερής τροχιάς (τραμ, μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος) δεν θα χρειαστεί κρατική επιδότηση, αφού έχει επιτευχθεί ισοσκελισμένος προϋπολογισμός, ενώ αντίθετα, στις οδικές συγκοινωνίες (λεωφορεία και τρόλεϊ), που είναι ζημιογόνες χρειάζεται κρατική επιδότηση.

metrogreece.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ