2013-09-17 17:01:03
Φωτογραφία για Αβραμόπουλος - Ματβιένκο: Συζήτηση για διμερή αμυντικά θέματα
Διμερή αμυντικά θέματα Ελλάδας-Ρωσίας καθώς και θέματα ασφάλειας, σταθερότητας, συνεργασίας, που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή, με έμφαση στη Συρία, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος με την πρόεδρο του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσίας Βαλεντίνα Ματβιένκο, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

«Είστε φίλος της Ρωσίας», είπε η κ. Ματβιένκο, στον υπουργό 'Άμυνας, προσθέτοντας ότι «υπολογίζουμε στη δική σας στήριξη για τη συνεργασία των δύο χωρών στον στρατιωτικό και τεχνολογικό τομέα».

«Η επίσκεψή σας ανοίγει καινούργιο κεφάλαιο» που θα φέρει πιο κοντά τους δύο λαούς, είπε από την πλευρά του ο κ. Αβραμόπουλος, ενώ και οι δύο επιβεβαίωσαν την επίσκεψη του υπουργού Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου τον Δεκέμβριο στην Αθήνα.

Όπως δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος, μετά την ωριαία συνάντηση με τη Ρωσίδα αξιωματούχο, «είχα την ευκαιρία να αναδείξω κατά τη διάρκεια της συζήτησης τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η χώρα μας στην περιοχή, ως ένας παράγοντας σταθερότητας. Έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα, ιδιαίτερα αυτές τις κρίσιμες ώρες να αναδεικνύεται αυτός ο ρόλος και οι δυνατότητες της χώρας, όπου το ελληνικό αμυντικό σύστημα μπορεί να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο».


Διαχρονικά, συνέχισε ο υπουργός Άμυνας, η χώρα μας ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή κάθε προσπάθειας για ειρήνη, συνεργασία, ασφάλεια και σταθερότητα και αυτό είναι το μήνυμα που εκπέμπει στην ευρύτερη γειτονιά μας, στην Αν. Μεσόγειο και τον κόσμο ολόκληρο.

Ο κ. Αβραμόπουλος υπενθύμισε, αναφερόμενος στη συζήτηση που έγινε για τη Συρία, ότι «είναι πάγια και σταθερή θέση της Ελλάδας, από το ξεκίνημα της κρίσης, ότι πρέπει πάση θυσία να επιβληθεί πολιτική λύση», προσθέτοντας ότι «η πρωτοβουλία που ανέλαβαν οι δύο Πρόεδροι, Πούτιν και Ομπάμα, χαιρετίστηκε από τη διεθνή κοινότητα».
skai.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ