2013-09-17 19:42:04
Φωτογραφία για Η τιμή του αερίου «πάγωσε» την Gazprom
Οι Ρώσοι βλέπουν τα κέρδη τους να γκρεμίζονται. Απώλειες ύψους 15,8 δισ. δολαρίων (510 δισ. ρούβλια) ενδέχεται να σημειώσει η Gazprom, μέσα στα επόμενα 3 χρόνια, σε περίπτωση που η ρωσική κυβέρνηση «παγώσει» τις εγχώριες τιμές φυσικού αερίου, αναφέρει δημοσίευμα της Kommersant.

Η εφημερίδα επικαλούμενη επιστολή του αναπληρωτή επικεφαλής της ρωσική εταιρείας, σημειώνει ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο παγώματος των τιμολογίων των κρατικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της Gazprom και των ρωσικών σιδηροδρόμων, για το 2014 και τη διατήρησή τους κατά από τα όρια του πληθωρισμού για τη διετία 2015-2016.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση άλλων κλάδων της οικονομίας, όπως η μεταλλουργία, η παραγωγή άνθρακα κ.ά. Το ρωσικό υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης αναμένει ότι ο πληθωρισμός το 2013 θα διαμορφωθεί στο 6%.

Τη Δευτέρα, η εφημερίδα Kommersant δημοσίευσε έγγραφο-επιστολή, την οποία απέστειλε ο αναπληρωτής επικεφαλής της Gazprom, Andrei Kruglov στα υπουργεία Οικονομικής Ανάπτυξης, Ενέργειας και την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τιμολόγησης.

Πέραν όμως της μείωσης στα προβλεπόμενα έσοδα, το πάγωμα των τιμολογίων θα φέρει στη Gazprom απολύσεις έως και 70.000 ατόμων ετησίως, καθώς και συρρίκνωση του επενδυτικού της προγράμματος κατά 12,6 δισ. δολάρια, αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή του Kruglov.
dealnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ