2013-09-17 20:35:59
Φωτογραφία για «Βόμβες» Ηλιάδη για επενδυτές και «αμαρτίες» στον Άρη
Χειμαρρώδης ήταν ο Δημήτρης Ηλιάδης, που αναφέρθηκε σε όλα τα «ανοιχτά» μέτωπα της ΠΑΕ Άρης - Ο πρόεδρος των «κίτρινων», αποκάλυψε μεταξύ άλλων πως υπάρχουν επαφές με υποψήφιο επενδυτή

Καταγαιστικός ήταν ο Δημήτρης Ηλιάδης, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη. Ο πρόεδρος του Άρη αποκάλυψε πως γίνονται συζητήσεις με «δυνατό» επιχειρηματία και το ενδιαφέρον είναι πιθανόν να προχωρήσει με την ένταξη της ΠΑΕ στο άρθρο 99.

Παράλληλα, ο ισχυρός άνδρας των «κίτρινων» άφησε σαφείς αιχμές για χρέη και οικονομικούς χειρισμούς προηγούμενων διοικήσεων ενώ αναφέρθηκε εκτενώς και για τα «ανοιχτά» μέτωπα με πρώην παίκτες.

Τέλος, εμφανίστηκε σίγουρος για την επιλογή του Ζόραν Μιλίνκοβιτς στον πάγκο της ομάδας.

Αναλυτικά:

Για τα χρέη της ΠΑΕ: «Η Sportvision είχε αποφάσεις για 2,2 εκατ. ευρώ και πετύχαμε κούρεμα 90% του χρέους και την αποπληρωμή σε βάθος χρόνου.


Στα χρέη που βρήκαμε ήταν 612.000 ευρώ προς την ΕΠΟ, με την οποία κάναμε συμβιβασμό και 98.000 ευρώ στη Σουπερλίγκα. Η ΚΜΑ έχει σχετική ενημέρωση στα χέρια της. Το λογιστήριο είναι ανοικτό. Η εποχή του σκοταδισμού πέρασε.

Τα χρέη δεν τα δημιούργησε η σημερινή διοίκηση. Υπάρχουν και οι οφειλές από τη FIFA. Μια περίπτωση που προκαλεί ερωτηματικά αφορά λύση συμβολαίου κοινήσυναινέσει στις 10 Αυγούστου 2009 χωρίς καμία απαίτηση από την πλευρά του. Την λύση υπέγραψε ο κ. Αθανασιάδης και υπάρχει γνήσιο υπογραφής ποδοσφαιριστή. Την ίδια υπεύθυνη δήλωση βρήκαμε με συμπληρωμένο ποσό 12.000 ευρώ!

Υπάρχει και ένα ιδιωτικό συμφωνητικό με την υπογραφή του εκτελεστικού διευθυντή και του ποδοσφαιριστή την ίδια ημερομηνία που υπεγράφη η λύση κοινή συναινέσει. Το συμφωνητικό αναφέρει ότι αποζημιώνεται με 220.000 ευρώ, αν δεν βρει ομάδα, και με αυτό πήγε στη FIFA. Δεν υπαινίσσομαι τίποτα, αλλά υπάρχει μια ανακολουθία. Όλες αυτές οι συμβάσεις ελέγχονται μία – μία. Καταγγέλω άνθρωπο του Άρη, ότι ενώ διαπραγματευόμουν με τον κ. Ζελελίδη, του τηλεφώνησε και του ζήτησε να μην υπογράψει συμφωνία για τους Φατί, Ντίκο, Σανκαρέ και Καστίγιο, γιατί έρχεται επενδυτής! Ζήσαμε κωμικές καταστάσεις. Ο κ. Κώνστας, μέλος του ψηφοδελτίου του κ. Σκόρδα, μας καλούσε να παραιτηθούμε με αστεία επιχειρηματολογία.

Δώσαμε έμφαση στο ποσοστό συμβαλλομένων πιστωτών που φτάνει το 68%. Πιστεύουμε ότι το δικαστήριο θα δικαιώσει τη συμφωνία, από τη στιγμή που αυτή υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον. Εξαιρετικής σημασίας είναι το υψηλό ποσοστό συναινούντων ποδοσφαιριστών. Σχεδόν όλοι επέλεξαν να συμμετάσχουν στην διαδικασία του άρθρου 99. Ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί και για τους άλλους που δεν δέχθηκαν.

Με την ΕΠΟ υπάρχει κατανόηση και συνεργασία. Τα 99 χρόνια του Άρη μας βρήκαν στο άρθρο 99. Τα 100 μας βρίσκουν στην ανατολή μιας νέας εποχής. Σταθερά και συγκροτημένα χαράζουμε πορεία για έναν Άρη βιώσιμο, ανταγωνιστικό και δημιουργικό. Δεν βρήκαμε μόνο χρέη, βρήκαμε και ένα ορφανό δάνειο 400.000 ευρώ! Την ΠΑΕ την ενημέρωσε ο δανειστής από τον οποίο περιμένουμε στοιχεία. Το δάνειο πάρθηκε την άνοιξη του 2012 από τη διοίκηση Αθανασιάδη! Αυτή την ΠΑΕ παραλάβαμε. Υπάρχουν καταστροφείς που παρουσιάζονται σαν σωτήρες.

Είπα πριν αναλάβω ότι υπάρχουν φίλοι μου που θέλουν να βοηθήσουν με την μορφή χορηγίας και είχα αναφέρει το ποσό των 1,4 εκατ. ευρώ. Αυτό είναι μια πραγματικότητα και το διαβεβαιώνω και η δέσμευσή μου παραμένει, δεν ήταν πυροτέχνημα προεκλογικό αυτό που είχα πει».

«Ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε ήταν ότι γίναμε ντέντεκτιβ για να βρούμε τις συμβάσεις στην ΠΑΕ. Υπάρχει μια υποχρέωση προς εταιρεία τηλεοράσεων για διαφήμιση στο πίσω μέρος της φανέλας. Παρακαλώ αν υπάρχει αντίγραφο να μας το φέρει ο κ. Ζαμπέτας ή κάποιος άλλος. Μας υποχρέωνε να επιστρέψουμε 42.000 ευρώ και να διαφημίσουμε και το 2013 και το 2014! Δεν ξέρουμε τι προέβλεπε η συμφωνία, δεν την έχουμε βρει! Το αντίτιμο είναι εξευτελιστικό».

Για τον Κόκε: «Υπάρχει και οικονομική εκκρεμότητα με τον Σέρχιο Κόκε. Δεν έχει να κάνει το θέμα με τις ανείσπρακτες επιταγές, αλλά και η οφειλή 40.000 ευρώ στον παίκτη. Ο Κόκε δίνει 650.000 επιταγές μεταχρονοληγεμένες. Η ΠΑΕ χρωστούσε 40.000 ευρώ και αντί να συμψηφίσει το ποσό, αφήνει ανοικτή την οφειλή και αναλαμβάνει υποχρέωση να καλύψει στη Ζ” ΔΟΥ από οφειλή του Κόκε στη Γαλλία!

Αν δεν το θεωρήσω ύποπτο είναι παραγοντική βλακεία. Οι δύο πρώτες επιταγές σφραγίστηκαν εγκαίρως, οι άλλες όχι. Η τελευταία επιταγή έληξε τον Ιανουάριο 2012. Έχουμε δώσει εντολή σε ισπανικό νομικό γραφείο να ασχοληθεί με την υπόθεση και να εισπράξει τα 650.000 ευρώ».

Για τη ΝΕΧΙΑ: «Έχει δοθεί εντολή σε ανεξάρτητο φορέα μόλις τελειώσει τον έλεγχο η NEXIA να γίνει νέος έλεγχος για να διαπιστωθεί αν γίνει διαχειριστικός έλεγχος. Ολα τα στοιχεία θα σταλούν στην δικαιοσύνη».

Για τον Χατζηνικολάου: «Οι συγκυρίες δεν τον βοήθησαν. Είναι ικανός, δεν το βγήκαν τα αποτελέσματα. Δεν είναι ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος. Και γιατί τόσος θόρυβος για τον Χατζηνικολάου; Η πρόσκλησή του πάντως δεν είχε καμία σχέση με τον τόπο καταγωγής. Αυτό ήταν το περιτύλιγμα που έβαλαν κάποιοι προκειμένου να απαξιώσουν την πρόσληψή του.

Εκεί που κάναμε άστοχη κίνηση ήταν στον κ. Μούτα για την θέση του τεχνικού διευθυντή. Δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της θέσης, αν και ήθελε πολύ. Κάποιοι παίκτες ήταν ανέτοιμοι, αλλά από τη στιγμή που είναι κεφάλαιο της ομάδας, θα πρέπει να προστατευτούν. Ισχυρός Άρης με δεσμεύσεις στις μεταγραφές δεν γίνεται. Ζητήσαμε να αποκτήσουμε δύο παίκτες κάτω των 24 ετών. Μόλις τελεσιδικήσει η υπαγωγή στο άρθρο 99, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε άρση του εμπάργκο. Θα το παλέψουμε».

Για Παπαστεριανό και Παπαζαχαρία: «Οι δύο είχαν συμβόλαιο 190 και 160 χιλιάδες ευρώ αντίστοιχα. Ήταν υπερβολικά τα ποσά. Τους προτάθηκε το ποσό που τους οφείλεται να το αποπληρώσει ο Άρης σε πέντε χρόνια, ένα ποσό 570.000 ευρώ. Τους έγινε πρόταση για διετές συμβόλαιο 100 και 80 χιλιάδες ευρώ αντίστοιχα. Θεώρησαν την πρόταση υποτιμητική. Ζήτησε ο εκπρόσωπός τους νέα συνάντηση, στις 8 Ιουλίου, όταν είχε παρέλθει. Ζήτησαν να εξοφληθούν σε έναν χρόνο τα οφειλόμενα και να υπογράψουν τριετή συμβόλαια 400.000 και 300.000 ευρώ αντίστοιχα».

Για τον Μιλίνκοβιτς: «Ο κ. Μιλίνκοβιτς είναι εξαιρετικός προπονητής και το επιβεβαιώνει σε κάθε προπόνηση. Είναι μορφωμένος, δουλεύει με νεαρούς, έχει υψηλούς στόχους. Η παρουσία του Ζόραν Λόντσαρ αποτελεί πολύτιμη βοήθεια και πιστεύω θα πετύχει στα καθήκοντα που έχει αναλάβει. Η ομάδα αντέδρασε στον αγώνα με τον Λεβαδειακό και έδειξε σημάδια βελτίωσης. Δηλώνουμε σιγουριά ότι ο Άρης όχι μόνο δεν θα κινδυνεύσει, αλλά θα κάνει και αξιοπρεπέστατη πορεία, αν και πληρώνει αμαρτίες του παρελθόντος».

Για τους υποψήφιους τεχνικούς: «Αντιδράσαμε άμεσα για τον αντικαταστάτη του. Ο κ. Κούπερ που έφυγε πικραμένος από τον Άρη, τον οποίο πραγματικά θέλαμε, είχε μεγάλες οικονομικές απαιτήσεις, αλλά δεν μπορούσαμε να υπερβούμε κατά τόσο πολύ το μπάτζετ. Ο κ. Άντιτς ήθελε να επιστρέψει στην Ευρώπη, ρίχνοντας αισθητά τις απαιτήσεις του, ενημερωθήκαμε ότι δεν μπορεί να σπάσει το συμβόλαιο. Ο κ. Γιάκομπς ήθελε να ξεκουραστεί».

Για τον υποψήφιο επενδυτή: «Η ΚΜΑ πρέπει να κάνει την επανεκκίνησή της. Σέβομαι τους θεσμούς, αλλά για να γίνει δυνατός και ανταγωνιστικός ο Άρης χρειάζεται ισχυρό επενδυτή, όχι επιχειρηματικό λαμόγιο. Έναν τέτοιο πανίσχυρο επιχειρηματία τον έχω πείσει να επενδύσει στον Άρη, αλλά δεν πρόκειται να κάνει καμία κίνηση αν δεν τελεσιδικήσει το άρθρο 99. Δεν θα υπάρξει εξέλιξη πριν το τέλος Δεκεμβρίου. Είναι πραγματικό πρόσωπο και δεσμεύομαι ότι ακόμα κι αν ναυαγήσουν οι συζητήσεις θα δώσω το όνομα. Τα σοβαρά deals γίνονται με μυστικότητα. Είναι άνθρωπος που επεκτείνει επαγγελματικές δραστηριότητες στην Ελλάδα.

Θα συναντηθούμε ξανά στο Λος Άντζελες. Σε αυτούς που λένε ότι κερδίζω χρόνο, λέω ότι δεν θα αλλάξει η ζωή μου αν κάτσω 2-3 μήνες ακόμα στον Άρη, αλλά μπορεί να αλλάξει η ζωή του Άρη αν σε 2-3 μήνες έρθει ένας τέτοιος άνθρωπος. Όποιος δείξει ενδιαφέρον για την ΠΑΕ πριν την απόφαση για το άρθρο 99, θα θέλει απλά να παίξει με τις τύχες του Άρη. Ο Άρης δεν πουλιέται στα καφενεία. Ο σοβαρός επενδυτής μπορεί μέσα σε 48 ώρες μπορεί να γίνει ο κάτοχος των μετοχών και να διοικεί μέχρι να γίνει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου».

Κλείνοντας, είπε: «Είμαι δημοκρατικότατος, αλλά θα τιμωρήσω την υπέρτατη αλητεία. Αν δεν σταματήσουν το παιχνίδι τους θα τους καταγγείλω στον κόσμο του Άρη. Πρέπει να τελειώσει το καλαμπούρι αυτό που έγινε εφιάλτης. Οι κάθε λογής νταβατζήδες τέλος. Εγώ την πλήρωσα με πολλά εκατομμύρια την παραγοντική μου τρέλα, αλλά δεν άφησα μαύρη τρύπα!

Ο Άρης δεν ανήκει στα πρόσωπα. Αισθάνομαι ντροπή που 43 χρόνια έχουμε να πάρουμε έναν τίτλο. αναλαμβάνω την όποια ευθύνη μπορεί να μου αναλογεί, αλλά το συναίσθημά μου δεν αλλάζει. Αυτό δείχνει την παθογένεια του σωματείου.

Ο Άρης χρειάζεται συσπείρωση, καθαρές λύσεις και επενδυτή. Προς αυτή την κατεύθυνση λειτουργώ, με καθαρές κουβέντες. Οι επενδυτές θέλουν την κατάλληλη διαχείριση για να πειστούν να βάλουν έστω και ένα ευρώ. Σαφώς αυτός που θα έρθει δεν θα κυλάει κίτρινο αίμα, άλλωστε από τους αρειανάρχες ο Άρης είδατε που κατέληξε Ο κόσμος που είναι υποψιασμένος να έχει τα μάτια του ανοικτά, γιατί τα λαμόγια κυκλοφορούν σαν τις πεινασμένες ύαινες! Ο Άρης πρέπει να έχει καθαρές λύσεις, για τις οποίες παλεύω να τις φέρω σύντομα. Αντιλαμβάνομαι ότι οι Αρειανοί έχουν σιχαθεί την κοροϊδία. Είναι θυμωμένοι γιατί κάποιοι διασπάθισαν λεφτά που έβαλαν απλοί Αρειανοί. Δεν σημαίνει όμως ότι η σημερινή διοίκηση πρέπει να πληρώσει τα σπασμένα. Δίνω υπόσχεση τιμής».

Πηγή: sport-fm
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ