2013-09-17 23:18:07
Φωτογραφία για Η Κρήτη στο επίκεντρο συνεδρίου στο Σίσι Λασιθίου 50 κορυφαίων Γερμανικών τουριστικών γραφείων που φέρνουν στην Ελλάδα 1 εκ. διανυκτερεύσεις
Η προώθηση της Κρήτης, του τουρισμού , των παραδοσιακών προϊόντων , τέθηκαν από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη στη συνάντηση 50 κορυφαίων ιδιοκτητών τουριστικών γραφείων της Γερμανίας που έγινε σήμερα στο Σίσι Λασιθίου αλλά και στο 3ο Ελληνορωσικό φόρουμ που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην Αθήνα στο Ζάππειο Μέγαρο.

Η Κρήτη, τόνισε ο Περιφερειάρχης, αποτελεί ένα ελκυστικό, ποιοτικό και ασφαλή τουριστικό προορισμό, και αναφέρθηκε στην ιστορία, στον πολιτισμό στις ομορφιές του νησιού αλλά και στην πατροπαράδοτη φιλοξενία των κατοίκων της.

Μάλιστα στην συνεδρίαση του Ελληνορωσικού φόρουμ για τα 185 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας ο Περιφερειάρχης Κρήτης απεύθυνε πρόσκληση στην Πρόεδρο του συμβουλίου της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσίας κα Βαλεντίνα Ματβιένκο να πραγματοποιηθεί στην Κρήτη το επόμενο Ελληνορωσικό συνέδριο.

Ο κ. Αρναουτάκης επίσης μιλώντας στην συνάντηση των 50 ιδιοκτητών κορυφαίων τουριστικών γραφείων της Γερμανίας - που φιλοξενούνται από τον τουριστικό οργανισμό της «Robinson» στο ξενοδοχείο «Robinson Kalimera Kriti» στο Σισι Λασιθίου- τους ευχαρίστησε για την συνεργασία και εμπιστοσύνη τους στην Κρήτη και στον τουρισμό της
. Πρόκειται-σύμφωνα με τον γενικό Διευθυντή της «Robinson Club» στην Ελλάδα Μιχάλη Πεδιαδιτάκη- για τους 50 κορυφαίους παραδοσιακούς τουριστικούς πράκτορες της Γερμανίας που φέρνουν στην Ελλάδα τους περισσότερους τουρίστες, περίπου ένα εκατομμύριο διανυκτερεύσεις τον χρόνο.

Ο Περιφερειάρχης, παρουσία του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Νίκου Ραπτάκη, χαιρετίζοντας τις εργασίες του συνεδρίου των Γερμανικών γραφείων, αναφέρθηκε στις δράσεις εξωστρέφειας της Κρήτης, των παρεμβάσεων για αναβάθμιση και ανάπτυξη των υποδομών που θα ενισχύσουν το τουριστικό προϊόν, και πρόσθεσε: «σας καλωσορίζω στην Κρήτη και εύχομαι να απολαύσετε την παραμονή σας στο νησί μας, όπου η Ευρώπη άκουσε πρώτη φορά το όνομά της- στη γη του μύθου και του ονείρου- και είμαστε βέβαιοι ότι το σώμα και η ψυχή σας θα πλημμυρίσει με υπέροχες εικόνες, γεύσεις και αρώματα, ότι θα αγαπήσετε το νησί μας την Κρήτη όπως και εμείς.

Χαιρετίζω τις εργασίες του συνεδρίου σας και είμαι βέβαιος ότι τα τουριστικά πακέτα που θα προωθείτε κατά τα επόμενα χρόνια, θα έχουν έντονο το άρωμα της Κρήτης».

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης έδωσε στους συνέδρους αναμνηστικά δώρα, ενημερωτικό υλικό αλλά και μικρή συσκευασία παραδοσιακού ελαιολάδου. Οι παριστάμενοι πρόεδρος της «Robinson Club» Ίνκο Μπούρμπενσεν αλλά και ο γενικός διευθυντής στην Ελλάδα Μιχάλης Πεδιαδιτάκης ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη για την παρουσία του στο συνέδριο τονίζοντας ότι, η στήριξη στην Ελλάδα και στην Κρήτη από την παραδοσιακή αγορά της Γερμανίας θα συνεχιστεί. «Η Κρήτη είναι ένας πολύ καλός προορισμός και εμείς όλοι θέλουμε να υποστηρίξουμε την Ελλάδα. Οι Έλληνες είναι φίλοι μας και οι Γερμανοί θα συνεχίσουν την στήριξη στον Ελληνικό τουρισμό» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της «Robinson» Ίνκο Μπούρμπενσεν. Στην διάρκεια της εβδομαδιαίας παραμονής στην Κρήτη των 50 ιδιοκτητών τουριστικών γραφείων της Γερμανίας, η «Robinson» έχει προγραμματίσει για τους φιλοξενούμενους της εκδρομές και περιηγήσεις στο νησί.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ