2013-09-18 02:11:43
Φωτογραφία για Η Ρωσία θα κατασκευάσει δύο πυρηνικά παγοθραυστικά
Η κυβέρνηση θα παραχωρήσει πόρους από τον προϋπολογισμό για κατασκευή δύο πυρηνικών παγοθραυστικών πλοίων πολλαπλών στόχων... την σχετική εντολή υπέγραψε ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Μεδβέδεβ, ανέφερε το πρακτορείο RIA NOVOSTI.

Η σύμβαση για κατασκευή του πρώτου πυρηνικού παγοθραυστικού νέας γενιάς ήδη έχει υπογραφεί με την ΕΠΕ «Μπαλτίσκι ζαβόδ - Σουντοστροένιε». Η κατασκευή των τριών πυρηνικών παγοθραυστικών την περίοδο 2012-2015 έπρεπε να κοστίσει για τον προϋπολογισμό της Ρωσικής Ομοσπονδίας 1,18 δις. Ευρώ.

Η κατασκευή του πρώτου έχει ξεκινήσει και η χρηματοδότηση συμφωνήθηκε μέχρι το 2014. Για τα άλλα δύο πλοία η υπόθεση δεν ολοκληρώθηκε. Το κόστος του πρώτου παγοθραυστικού κατά την σύμβαση με το Ομοσπονδιακό Κρατικό Ίδρυμα "Άτομφλοτ" αποτέλεσε 840 εκατ. ευρώ.

"Με το διάταγμα που επεξεργαστήκαμε για την εκτέλεση της απόφασης του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, προβλέπεται η χορηγία πόρων από τον προϋπολογισμό για κατασκευή δύο πυρηνικών παγοθραυστικών πλοίων πολλαπλών στόχων κατά την περίοδο 2014-2020 με καταμερισμό της χρηματοδότησης ανά χρονιά καθώς και καθορίζεται ο κρατικός παραγγελιοδόχος και κατασκευαστής σχετικά με την κατασκευή των πυρηνικών παγοθραυστικών ", αναφέρεται στη δήλωση.


Τώρα στο Βόρειο Θαλάσσιο Δρόμο λειτουργούν 5 πυρηνικά παγοθραυστικά. "Λόγω της εξάντλησης του δυναμικού και λήξης της περιόδου λειτουργίας των υπαρχόντων παγοθραυστικών στην αρχή του 2021 εν λειτουργία θα μείνει μόνο ένα παγοθραυστικό το "50 λετ Πομπέδι ". Η διάρκεια λειτουργίας των πυρηνικών παγοθραυστικών με μικρό βύθισμα "Ταϊμίρ" και "Βαϊγκάτς" λήγει το 2017 ", προσθέτει το Γραφείο Τύπου της κυβέρνησης.

Σχεδιάζεται να οπλιστεί ο στόλος με τρία παγοθραυστικά – το κύριο παγοθραυστικός θα μπει σε λειτουργία μέχρι το 2017, το δεύτερο και το τρίτο το 2019 και 2020 αντιστοίχως.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το βότανο της μνήμης!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το βότανο της μνήμης!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ