2013-09-18 08:17:30
Φωτογραφία για Ομπάμα: Χρειάζεται πολιτική μετάβαση στη Συρία
REUTERS/KEVIN LAMARQUE

Την ανάγκη πολιτικής μετάβασης στη Συρία, στο πλαίσιο της οποίας ο Μπασάρ αλ Άσαντ θα παραιτηθεί από την εξουσία στον απόηχο της συμφωνίας να τεθεί υπό διεθνή έλεγχο το συριακό χημικό οπλοστάσιο, υπογράμμισε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

«Μην ξεχνάτε ότι είναι πολύ δύσκολο να φανταστούμε πως ο (συριακός) εμφύλιος θα σταματήσει αν ο Άσαντ παραμένει στην εξουσία», δήλωσε κ. Ομπάμα στο ισπανόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο Telemundo.

Στόχος του, όπως είπε, παραμένει «να απομακρύνει (τον Άσαντ) από την εξουσία με τέτοιο τρόπο ώστε να προστατευτούν οι θρησκευτικές μειονότητες στη Συρία και να εξασφαλιστεί ότι δεν κερδίζουν έδαφος στο εσωτερικό της χώρας οι ισλαμιστές εξτρεμιστές».

«Αλλά, ξέρετε, αυτό θα το πράξουμε σταδιακά. Το πρώτο βήμα αυτή τη στιγμή είναι να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να χειριστούμε το θέμα του χημικού οπλοστασίου», επισήμανε ο αμερικανός πρόεδρος.

Το επόμενο βήμα, συνέχισε, «θα είναι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές στη συριακή κρίση και χώρες που έχουν στηρίξει τη Συρία, όπως η Ρωσία, να πουν 'πρέπει να δώσουμε ένα τέλος σε αυτή (την κατάσταση)'».

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Απολυτήριο λυκείου στα 42!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Απολυτήριο λυκείου στα 42!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ