2013-09-18 09:29:39
Φωτογραφία για Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας
Με την 5χρονη Αμέλια Ασπρόμουγκου, να καταθέτει στεφάνι εκ μέρους του Συλλόγου Αλατσατιανών Τα Εισόδια της Θεοτόκου, ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής  15/9 στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα, οι επίσημες εκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Αττικής και η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας (ΟΠΣΕ).

Νωρίτερα τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης Αιόλου, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου επιμνημόσυνη δέηση, παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Μικρασιάτης Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Ακολούθησε πομπή των συμμετεχόντων και επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης (Πίσω από τη Μητρόπολη Αθηνών), ομιλία και κατάθεση στεφάνου από τον πρόεδρο της ΟΠΣΕ κ. Αντώνη Οραήλογλου. Στη συνέχεια εκπρόσωποι Μικρασιατικών Σωματείων και επίσημοι φορείς κατέθεσαν στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Η φετινή εκδήλωση χαρακτηρίζεται από την μικρότερη συμμετοχή των απογόνων των Μικρασιατών σε κεντρική εκδήλωση μνήμης στο Σύνταγμα, κάτι το οποίο πρέπει να προβληματίσει τους υπεύθυνους.

http://mikrasiatis.gr/imera-ethinikis-mnimis-genoktonias-ton-ellinon-mikras-asias/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ