2013-09-18 10:50:13
Φωτογραφία για Νέα μεγάλη τιμητική διάκριση στον ΄Ελληνα ακαδημαϊκό Αντώνη Κουνάδη
 Ο ακαδημαϊκός και καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Αντώνης Κουνάδης σε παλιότερη φωρογραφία με τον π. Δήμαρχο Χαλανδρίου κ. Γρηγόρη Ζαφειρόπουλο

Ο διεθνώς γνωστός εκδοτικός οίκος SPRINGER,  εξέδωσε πρόσφατα τιμητικό τόμο, αφιερωμένο στον ομότιμο καθηγητή  του Ε.Μ.Π. και ακαδημαϊκό κ. Αντώνη Κουνάδη για την συμβολή του στην ερευνητική περιοχή της Δυναμικής Ευστάθειας για την οποία θεωρείται παγκοσμίως ως ένας εκ των πρωτεργατών στην σύγχρονη εξέλιξή της.

Στον τόμο αυτό που αποτελεί ειδική έκδοση του έγκριτου διεθνούς κυκλοφορίας περιοδικού Archive of Applied Mechanics περιλαμβάνονται 27 ερευνητικές εργασίες διακεκριμένων ομοτέχνων του.  O εκδότης του περιοδικού αυτού ενεχείρησε στον κ. Κουνάδη τον τιμητικό αυτό τόμο σε ειδική τελετή που έγινε πριν λίγες μέρες στο Αννόβερο.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι ο  Αντ. Κουνάδης είναι επίτιμος διδάκτορας  τριών  Πανεπιστημίων και μέλος – εκτός της Ακαδημίας Αθηνών – 6 ξένων Ακαδημιών : της Academia Europaea (1992), της Σερβικής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών (1997), της Ρωσικής Ακαδημίας Αρχιτεκτονικής και Κατασκευαστικών Επιστημών (Μόσχα, 2000), της Διεθνούς Ακαδημίας Μηχανικών (Μόσχα, 2010), της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών (Λιέγη, 2010), της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών (Σάλτσμπουργκ, 2011)
.  Επίσης έχει τιμηθεί με υψηλές διακρίσεις και βραβεία, μεταξύ των οποίων το μετάλλιο Blaise Pascal στην επιστήμη του μηχανικού (2010) της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών.

 Ο Αντώνης Κουνάδης, υπήρξε λαμπρός αθλητής στις δεκαετίες του ‘50 και ’60,  ανακηρύχθηκε πολλές φορές βαλκανιονίκης και πρωταθλητής Ελλάδος στα αγωνίσματα της δισκοβολίας και της σφαιροβολίας.
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ