2013-09-18 11:09:08
Φωτογραφία για Που είναι η υγεία σας;
Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης

Στη χώρα του ΠΟΤΕ, οι ώρες, οι μέρες, οι μήνες κυλούν βασανιστικά για τους ιθαγενείς.

Έρχεται ο χειμώνας, και αν τα πράγματα ήταν απλά δύσκολα μέχρι τώρα, από εδώ και στο εξής θα γίνουν δυσκολότερα.

Θα αναφερθώ και πάλι στο θέμα των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηριών, τα οποία όπως φαίνεται υπάρχουν πλέον μόνο στα λόγια, ενώ από την άλλη πλευρά υπάρχουν χιλιάδες άτομα με αναπηρίες που περιμένουν ΠΟΤΕ θα περάσουν επιτροπή.

Περιμένουν πολλούς μήνες, ακόμα και χρόνο, τη στιγμή που οι ανεγκέφαλοι σχεδιαστές του συστήματος, διαβεβαίωναν ότι το «ανώτερο» για αναμονή είναι οι έξι μήνες (βέβαια, δεν είπαν ότι αφού περάσει κάποιος από επιτροπή θα πρέπει να περιμένει άλλους τρεις).

Περιμένουν, και όπως δείχνουν τα πράγματα θα περιμένουν ακόμα περισσότερο.

Την κυβέρνηση δεν την ενδιαφέρει.

Αφού έθεσε τα «σχέδια» της σε εφαρμογή, δεν έχει καμία απολύτως σημασία αν ταλαιπωρούνται άνθρωποι, γιατί απλά ΔΕΝ μας βλέπει όλους σαν ανθρώπους, αλλά σαν «τσέπες» από τις οποίες θα αρπάξει όπως κάνει.


Συνεχίζεται λοιπόν η ταλαιπωρία των ατόμων με αναπηρίες και των οικογενειών τους, και η αγωνία τους έγινε μεγαλύτερη όταν πριν δυο μήνες έμαθαν δυσάρεστα νέα.

Ας θυμηθούμε την είδηση, γιατί νομίζουν ορισμένοι ότι θα σερβίρουν ότι μπούρδα τους κατέβει και ο κόσμος θα την φάει.

«Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης και Βόρειας Ελλάδας, που συμμετέχουν στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (Κ.Ε.Π.Α).

Σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης εκφράζει τη συμπαράσταση του στους γιατρούς, οι οποίοι, όπως τονίζει, έχουν να πληρωθούν από το ΙΚΑ από το Σεπτέμβριο του 2012.

«Οι γιατροί των Κ.Ε.Π.Α. επί μήνες μετακινούνται χωρίς καμία διασφάλιση σε περίπτωση ατυχήματος, με πενιχρές αποζημιώσεις οδοιπορικών οι οποίες δεν καλύπτουν την πραγματική δαπάνη τους, με υποχρεωτικές διανυκτερεύσεις εκτός έδρας μακριά από τις οικογένειες τους και την εργασία τους απλήρωτοι, μόνο και μόνο για την εξυπηρέτηση αυτών που έχουν ανάγκη την πιστοποίηση της αναπηρίας τους.

Η κατάσταση όμως έφτασε στο απροχώρητο», τονίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και καλεί το ΙΚΑ «αναλογιζόμενο τις ευθύνες του να τηρήσει τις υποσχέσεις του και να εκπληρώσει άμεσα τις υποχρεώσεις του προς τους γιατρούς, ώστε να λήξει η ταλαιπωρία των υπό εξέταση ασθενών».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ»

Βέβαια, αναρωτιόμαστε ΠΟΙΕΣ ευθύνες θα αναλογιστεί το Ι.Κ.Α τη στιγμή που το έχουν διαλύσει.

Μια ζωή το χρυσοπλήρωναν οι ασφαλισμένοι με τον ιδρώτα και το αίμα τους, και οι ΑΝΙΚΑΝΟΙ που το διοικούσαν (πιασε από κυβερνήσεις και κατέληξε στον τελευταίο κλητήρα) το τίναξαν στον αέρα, όπως όλα τα ταμεία άλλωστε.

Να αναφερθούμε και στην γραφειοκρατία, αυτήν που υποτίθεται «κατάργησαν» σε μεγάλο ποσοστό;

Η τρίμηνη αναμονή ΜΕΤΑ την επιτροπή που όποιος είναι τυχερός θα περάσει, είναι για να ολοκληρωθούν οι «διατυπώσεις», να μπουν οι σφραγίδες και να σταλούν τα «χαρτιά»….

Και η υγεία πολλών επιδεινώνεται, γιατί η αναμονή αυτή γίνεται ΧΩΡΙΣ φάρμακα (σε πάρα πολλούς) και άλλα πολλά όμορφα, που κοιτάξτε να δείτε, δεν έχουν καμία σχέση με όσα ωραία και ουτοπικά μας περιγράφουν οι «εργατικοί» πολιτικοί μας.

Όλοι αυτοί, που είναι υπεύθυνοι για 4000 αυτοκτονίες (τις οποίες κάνουν γαργάρα τα Μ.Μ.Ε) φανερές, και ένας Θεός ξέρει πόσους άλλους θανάτους ασθενών που λόγο «διατυπώσεων» αποχαιρέτησαν τούτο τον κόσμο.

ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ; Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ