2013-09-18 11:57:34
Φωτογραφία για Η Αστυνομία σαρώνει τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα
Εκτεταμένες έρευνες στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής, στη λεωφόρο Μεσογείων, διεξάγουν αυτή την ώρα οι αστυνομικές δυνάμεις, μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα σε ενέδρα ακροδεξιών στοιχείων, τη νύχτα στην Αμφιάλη. Ο δράστης, που συνελήφθη και ομολόγησε την πράξη του, δήλωσε μέλος της Χρυσής Αυγής. Οι έρευνες θα επεκταθούν και σε άλλα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα.

Ο Παύλος Φύσσας, 34 ετών, γνωστός και ως Killah P, ανήκε στον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Σύμφωνα δε με τις πρώτες πληροφορίες, ο πατέρας του είναι οργανωμένο μέλος του ΚΚΕ.Όπως προκύπτει απο την αστυνομική έρευνα, γύρω στις 11 το βράδυ της Τρίτης, σε καφετέρια της οδού Παναγή Τσαλδάρη 60 της Αμφιάλης, δύο άνδρες καβγάδισαν με αφορμή τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Παρί Σεν Ζερμέν. Το επεισόδιο σταμάτησε χάρη στην επέμβαση άλλων θαμώνων, αλλά μετά το τέλος του αγώνα, καθώς μία παρέα εκ των συμμετεχόντων στον καβγά απομακρύνονταν απο την καφετέρια, δέχθηκαν επίθεση ομάδας 15 ατόμων.


Ακολούθησαν γενική συμπλοκή, κατά τη διάρκεια της οποίας ένας εκ των ανδρών δέχθηκε τουλάχιστον τρεις μαχαιριές και έπεσε αιμόφυρτος στο οδόστρωμα. Την στιγμή εκείνη έφτασαν στο σημείο αστυνομικοί της ομάδας Δίας, οι οποίοι είχαν ειδοποιηθεί απο περιοίκους.

Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, το θύμα της δολοφονικής επίθεσης υπέδειξε τον δράστη στους αστυνομικούς πριν χάσει τις αισθήσεις του. Μεταφέρθηκε σε πολύ κρίσιμη κατάσταση στο Τζάννειο Νοσοκομείο, όπου υπέκυψε τα ξημερώματα.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν επί τόπου ένας άνδρας 45 ετών, κάτοικο Νίκαιας, που ομολόγησε την πράξη του και δήλωσε μέλος της Χρυσής Αυγής. Αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούν εκτεταμένες έρευνες τόσο στα γραφεία του κόμματος στη λεωφόρο Μεσογείων, όσο και στην οδό Δεληγιάννη αλλά και στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης στη Νίκαια.

Ο Παύλος Φύσσας ήταν ενεργό μέλος της ελληνικής μουσικής σκηνής ραπ από το 1997, γνωστός με το όνομα Killah P. Σύμφωνα με τη σελίδα του στο Facebook δημιούργησε και συμμετείχε σε διάφορα σχήματα χιπ χοπ με τραγούδια του σε αρκετές δισκογραφικές συλλογές. Έκανε ζωντανές εμφανίσεις δίπλα σε πολλά μεγάλα ονόματα της ελληνικής ραπ σκηνής. Χθες το βράδυ συνοδευόταν απο την σύντροφό του, η οποία είναι και η βασική μάρτυρας του επεισοδίου.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ομολόγησε ο 45χρονος δολοφόνος του Παύλου Φύσσα- Παραδέχτηκε ότι ανήκει στη Χρυσή Αυγή

Ρεπορτάζ: Αναστασία Γαλάνη

 Συνελήφθη και ομολόγησε λίγο μετά τις 10 το πρωί ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στην κατοχή του οποίου βρέθηκε το μαχαίρι με το οποίο σκότωσε τον άτυχο 34χρονο Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι.

Ο 45χρονος δράστης ομολόγησε τις πράξεις του και μάλιστα παραδέχθηκε, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ότι ανήκει στην Χρυσή Αυγή.

Σε επίσημες ανακοινώσεις θα προβεί η ΕΛ.ΑΣ. στις 12 το μεσημέρι. Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται η έφοδος της αστυνομίας παρουσία εισαγγελέα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής σε Μεσογείων και σταθμό Λαρίσης, όπου αναζητούνται δώδεκα άτομα που συμμετείχαν σε συμπλοκή πριν την δολοφονία μαζί με τον συλληφθέντα.

Το χρονικό της αιματηρής επίθεσηςΑιματηρή κατάληξη είχε η συμπλοκή μεταξύ δύο ανδρών σε καφετέρια επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη 60 στο Κερατσίνι, λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Ο 45χρονος δράστης μαχαίρωσε στο στήθος τον 34χρονο Παύλο Φύσσα, ο οποίος μεταφέρθηκε σε πολύ σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο, όπου λίγο αργότερα εξέπνευσε.

Το θύμα και η παρέα του προπηλακίστηκαν αρχικά από ομάδα ατόμων, έξω από καφετέρια όπου παρακολουθούσε τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ολυμπιακός- Παρί Σεντ Ζερμέν. Ωστόσο, ο δράστης περίμενε να βγει από την καφετέρια ο 34χρονος και του επιτέθηκε με μαχαίρι. Μάλιστα, λίγα λεπτά αργότερα από το σημείο πέρασε ομάδα ΔΙΑΣ στην οποία αυτόπτης μάρτυρας υπέδειξε τον ένοχο.

Η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του και λίγη ώρα αργότερα, συνέλαβε έναν 45χρονο άνδρα, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα μαχαίρι.

Το θύμα, σύμφωνα με πληροφορίες, ανήκε στον εξωκοινοβουλευτικό χώρο της Αριστεράς και ήταν γνωστός στην κοινότητα της Hip Hop μουσικής με το όνομα KillahP.

Από την Αστυνομία αναζητούνται και άλλα άτομα που φέρονται να συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση.

Στον τόπο της δολοφονίας συγκεντρώθηκαν περίπου 200 άτομα από τον αντιφασιστικό χώρο, ενώ προγραμματίζεται αντιφασιστική συγκέντρωση στις 18:00 το απόγευμα.

Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/274357/omologhse-o-45xronos-dolofonos-toy-payloy-fyssa#ixzz2fETpdvV0
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ