2013-09-18 14:59:12
Φωτογραφία για Πάτρα: Πλήθος πιστών στον ΙΝ Αγίας Σοφίας
Χιλιάδες πιστών συμμετείχαν τη Δευτέρα και χθες όλη την ημέρα στις θρησκευτικές εκδηλώσεις που έγιναν στον ναό της Αγίας Σοφίας για να τιμηθεί η μνήμη της Αγίας και των θυγατέρων αυτής Ελπίδος, Πίστεως και Αγάπης.

Πολύ μεγάλες ήταν οι ουρές των πιστών που περίμεναν υπομονετικά για να προσκυνήσουν την εικόνα της Αγίας Σοφίας και των θυγατέρων της στο πρόναο, ενώ κατά τις ώρες της Θείας Λειτουργίας και των εσπερινών ο ναός αποδείχθηκε μικρός και έτσι πολλοί από τους προσκυνητές παρέμειναν στην πλατεία.

Στη Θεία Λειτουργία το πρωί προεξήρχε ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος και την παρακολούθησαν μεταξύ των άλλων ο δήμαρχος Γιάννης Δημαράς συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Χαράλαμπο Στανίτσα, Μαρία Ανδρικοπούλου-Ρούβαλη, Αχιλλέα Γεωργακόπουλο, Γιώργο Σιγαλό και Θεοχάρη Μασσαρά, ο περιφερειακός σύμβουλος Τρύφωνας Φωτόπουλος και άλλοι.

Το απόγευμα, μετά τον Εσπερινό και την Παράκληση, ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας της Αγίας Σοφίας και των θυγατέρων της στους δρόμους γύρω από τον ναό. Προηγείτο η Μουσική του Δήμου και ακολουθούσαν μετά την εικόνα των εορταζουσών Αγίων οι ψάλτες και ιερείς της πόλεως, και χιλιάδες πιστών. Η λιτανεία πέρασε από τις οδούς Κιλκίς, Κορίνθου και Αγίας Σοφίας προτού επιστρέψει στον ναό. Το προσκύνημα συνεχιζόταν ως πολύ αργά τη νύκτα.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δυο «μνηστήρες» για τα ΕΛΠΕ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Δυο «μνηστήρες» για τα ΕΛΠΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ