2013-09-18 17:25:11
Φωτογραφία για Απαγορεύονται τα φιλιά – Πρόστιμο σε όσους... σαλιαρίζουν στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Βιέννης
Είναι από τα κλισέ των ρομαντικών ταινιών. Μία σκηνή στην οποία το ζευγάρι φιλιέται με φόντο ένα τρένο. Κάτι που δεν θα μπορούσε να συμβεί ποτέ όμως στη Βιέννη, εκτός αν οι ερωτευμένοι ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν πρόστιμο. Γιατί οι Αυστριακοί αποφάσισαν να απαγορεύσουν τις τρυφερότητες, τις κλήσεις στο κινητό τηλέφωνο αλλά και τα τρόφιμα με έντονη μυρωδιά στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η εταιρεία που έχει την ευθύνη του δικτύου μεταφορών της Βιέννης ισχυρίζεται πως έχει βαρεθεί να λαμβάνει παράπονα επιβατών που ενοχλούνται από τις δημόσιες εκδηλώσεις αγάπης. Επίσης, κοιτάζουν στραβά όποιον μιλά δυνατά στον κινητό τηλέφωνο και όσους τρώνε τρόφιμα με έντονη μυρωδιά, όπως κινέζικο και κεμπάπ. Για αυτούς τους λόγους, οι παραπάνω θα τιμωρούνται με πρόστιμο 50 ευρώ.

Ολα αυτά προέκυψαν έπειτα από έρευνα που έκανε η εταιρεία προκειμένου να διαπιστώσει τι ενοχλεί τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ. Κατά τη διαδικασία ακούστηκαν τρομερά πράγματα. Από γυμνούς επιβάτες, μέχρι ένα ζευγάρι που έκανε σεξ στο τρένο, ή κάποιον που θεώρησε λογικό να μεταφέρει με αυτό τον τρόπο το άλογό του! Βέβαια όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, σε αυτές τις ακραίες περιπτώσεις παρεμβαίνει η αστυνομία. Για τα αθώα φιλιά και τα ενοχλητικά τηλέφωνα, υπάρχει το πρόστιμο.

Πηγή: Daily Mail
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ