2013-09-18 18:49:06
Φωτογραφία για Στο Σ.τ.Ε. προσφεύγει ο «Γιάνναρος»  • Κοινοποιήθηκε χθες η «παύση» του δημάρχου Ιθάκης από το ΥΠ.ΕΣ
Διαβάστε το κείμενο της συνέντευξης:

«Θα προσφύγω στο Συμβούλιο της Επικρατείας για ακύρωση και αναστολή της εκτέλεσης της Απόφασης του Υπουργείου Εσωτερικών και του υπουργού κ. Γιάννης Μιχαλάκη για την παύση από τα καθήκοντα μου στο Δήμο Ιθάκης».

Αυτό δήλωσε χθες ο δήμαρχος Ιθάκης κ. Γιάννης Κασσιανός στον «Η», σχετικά με τηναποστολή της Απόφασης Μιχελάκη για την καθαίρεσή του από δήμαρχο Ιθάκης, η οποίαέφθασε χθες το πρωϊ στο Δήμο.

Σύμφωνα με την Απόφαση, στην οποία αναφέρονται οι κατηγορίες εναντίον του δημάρχου, ουπουργός υπέγραψε «την παύση του κ. Ιωάννη Κασσιανού από τα καθήκοντα του ΔημάρχουΙθάκης, για σοβαρούς λόγου δημοσίου συμφέροντος».

O κ. Κασσιανός, σχετικά με το περιεχόμενο της απόφασης, μας δήλωσε τα εξής:

«O κ. υπουργός, πριν βάλει την υπογραφή του, δεν εξέτασε σε πόσα από τα σημεία τουκατηγορητηρίου που μου “έφτιαξαν” υπάρχουν τελεσίδικες αθωωτικές αποφάσεις, σε πόσασημεία δεν υπήρξε ίχνος αδικήματος, παρά μόνο η εμμονή καταδίωξης των Ιθακησίωναντιπάλων μου να με κατατροπώσουν πολιτικά.


Επίσης, ο κ. υπουργός, δεν είχε την υπομονή να περιμένει, σε άλλα σημεία τουκατηγορητηρίου τα οποία είναι σε δικαστική εξέλιξη, να ολοκληρωθούν τα Δικαστήρια καινα έχει και σε αυτά τελεσίδικες αθωωτικές ή και έστω καταδικαστικές αποφάσεις.

O κ. υπουργός, φαίνεται ξεκάθαρα, ότι ήταν πολύ βιαστικός να αποφανθεί εναντίον μου,υπογράφοντας την καταδικαστική Απόφαση καθαίρεσής μου και αναρωτιέμαι, αν όλες τιςυποθέσεις τις χειρίζεται με τον ίδιο τρόπο. Αν όχι, τι παρενέβη στην δική μου περίπτωσηκαι άσκησε τόση βιασύνη, προκειμένου να υπογράψει; Γιατί δέχθηκε να γίνει μέρος μεβούλα και σφραγίδα ενός βρώμικου παιχνιδιού εις βάρος μου;

Σκεφθείτε, ότι, όπως με ενημέρωσαν οι δικηγόροι μου, με χθεσινό-προχθεσινό έγγραφο τουΥπουργείου Εσωτερικών, δηλαδή επί της ουσίας του υπουργού, δόθηκε εντολή στο ΤριμελέςΠλειμελλειοδικείο Κεφαλονιάς να εκδικασθεί οπωσδήποτε και ΑΜΕΣΑ η εξ αναβολής απότον Ιούνιο 2013 δίκη μου με την κατηγορία της “παράβασης καθήκοντος και υπεξαγωγήεγγράφου”, ένα από τα σημεία του κατηγοπρητηρίου μου στην Απόφαση του υπουργού. Ηδίκη είναι για αύριο (Σ.Σ.: Σήμερα), μάλιστα, απ’ όσο ξέρω ένατη στο Πινάκιο.

Και ρωτώ: Από πότε τα Υπουργεία και οι υπουργοί, αν όντως έχει σταλεί μία τέτοιαέγγραφη εντολή, παρεμβαίνουν με τέτοιο τρόπο στα Δικαστήρια και στη Δικαιοσύνη;Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος; Μήπως βιάζονται να έχουν έστω και μίακαταδικαστική απόφαση εναντίον μου για να “βουλώσουν” έστω και μία τρύπα από τιςπολλές, της Απόφασης καθαίρεσής μου;

Πάντως, προς ενημέρωσή σας, σας λέω, ότι παρά τις προσπάθειες του δικηγόρου μου ναπαραστεί στη Δίκη, αυτό δεν είναι εφικτό. O Δικηγορικός Σύλλογος Aθηνών στον οποίοείναι μέλος και αιτήθηκε εγγράφως για να συμμετάσχει στη δίκη δεν το ενέκρινε, λόγω τωναπεργιακών κινητοποιήσεων των δικηγόρων σε όλη την Ελλάδα σήμερα και αύριο (Σ.Σ.:Χθες και σήμερα)».
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ