2013-09-18 19:30:09
Φωτογραφία για Electric City Transport, από την Ευρώπη στην Ελλάδα Το έργο Ele.C.Tra είναι εδώ, Ακολούθησε μας!
Η ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε την χρηματοδότηση του έργου Ele.C.Tra – Electric City Transport (Ηλεκτρική Μετακίνηση στην Πόλη) στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Intelligent Energy (CIP-IEE 2012). Το συνολικό ποσό των 1.309.026€ θα κατανεμηθεί για την εφαρμογή του Ele.C.Tra. από το 2013 έως το 2015.

Η AVMap GIS Α.Ε. συμμετέχει ως εταίρος στο πρόγραμμα Ele.C.Tra, που σκοπό έχει να προωθήσει τη χρήση των ηλεκτρικών σκούτερ σε αστικές περιοχές, εμπλέκοντας πολίτες και τουρίστες στην καθημερινή χρήση των «πράσινων» μέσων μεταφοράς και εκσυγχρονίζοντας τα οχήματα πόλης. Αυτό θα πραγματοποιηθεί μέσω του scooter short sharing systems. Η εταιρεία AVMap συμμετέχει στο έργο με συνολικό προϋπολογισμό 96.042€ ο οποίος θα διατεθεί τόσο για να αυξήσει την ευαισθητοποίηση σε θέματα ηλεκτροκίνησης των δημόσιων φορέων, των εταιρειών και των τοπικών φορέων (ενώσεις, πανεπιστήμια κ.α) όσο και για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξη αυτού του τομέα.


Επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Πρόεδρος του ομίλου AVMap, Καθηγητής κος Ανδρέας Βασιλόπουλος (www.avassilopoulos.gr) 

Το Ele.C.Tra υλοποιείται από 11 εταίρους σε 8 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης περιλαμβάνοντας και ένα πιλοτικό πείραμα σε τρεις πόλεις (Γένοβα, Φλωρεντία και Βαρκελώνη) όπου η χρήση των σκούτερ είναι πολύ συνηθισμένη, ενώ οι υπόλοιπες πόλεις θα πραγματοποιήσουν όλες τις προπαρασκευαστικές ενέργειες ώστε να αποκτήσουν ένα τέτοιο σύστημα στο μέλλον. Η πιλοτική εφαρμογή θα μεταφέρει καλές πρακτικές σε τουλάχιστον άλλες 5 πόλεις, συμπεριλαμβανομένης και της Ανατολικής Αττικής, με σκοπό να εμπλέξει ένα μεγάλο αριθμό Ευρωπαίων πολιτών.

Το έργο ξεκίνησε επίσημα στις 22 και 23 Ιουλίου με την εναρκτήρια συνάντηση των εταίρων στη Βιβλιοθήκη Berio στη Γένοβα. Παραμείνετε συντονισμένοι και επισκεφτείτε μας στο electaproject.eu!
autocarnet.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ