2013-09-18 20:40:22
Φωτογραφία για Η πολιτική κλιμάκωση της φασιστικής πρόκλησης, το συνταγματικό τόξο και η αριστερά...!!!
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΜΗΧΙΩΤΗΣ

Μ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΚΑΤΑ   «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ»: «ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ»

Η τραμπούκικη δράση της «Χρυσής Αυγής», με τη χρήση ωμής βίας και μάλιστα κατά ανυπεράσπιστων, δεν είναι καινοφανής. 

Το καινούριο είναι ότι η «Χρυσή Αυγή» οργανώνεται πλέον με τη μορφή ένστολων «ταγμάτων εφόδου», σύγχρονων «Ταγμάτων Ασφαλείας», τα οποία όχι μόνο εμφανίζονται ξεδιάντροπα στην κοινή θέα αλλά και δρουν βίαια, αλαζονικά, εξευτελιστικά και ταπεινωτικά απέναντι στους στόχους τους. Κυρίως, όμως, τα σύγχρονα αυτά «Τάγματα Ασφαλείας» αναλαμβάνουν εσχάτως δολοφονικές αποστολές και αποστολές που αναδεικνύουν τη «Χρυσή Αυγή» ως πραγματικό και ανεξέλεγκτο «κράτος εν κράτει».

Η σχεδιασμένη δολοφονική επίθεση των «χρυσαυγιτών» με «Τάγμα εφόδου», περίπου, 50 ατόμων εναντίον μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα συνιστά μια ποιοτικά καινούργια κλιμάκωση, που παραπέμπει σε μεταπολεμικές σκοτεινές εποχές προετοιμασίας ανώμαλων αιματηρών εξελίξεων στη χώρα.


Όπως και η άθλια επίθεση των αναβιωσάντων «Ταγμάτων Ασφαλείας», υπό το φως των προβολέων, εναντίον του Δημάρχου στον Μελιγαλά και κάτω από τα αδρανή βλέμματα των αρχών ασφαλείας, επιβεβαιώνει ότι η «Χρυσή Αυγή» έχει πανίσχυρες κρατικές πλάτες ανοχής και κάλυψης.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι αυτή η ποιοτική κλιμάκωση της φασιστικής βίας και βαρβαρότητας εμφανίστηκε σε μια περίοδο που η Αριστερά φαίνεται να παίρνει κεφάλι στην πολιτική ζωή και κυρίως αναπτύσσονται νέοι μεγάλοι ελπιδοφόροι ενωτικοί αγώνες των εργαζομένων.

Δεν είναι τυχαίο ότι την ίδια περίοδο που η «Χρυσή Αυγή» επιτίθεται για πρώτη φορά τόσο συνειδητά και οργανωμένα σε στελέχη αριστερού κόμματος και τρομοκρατεί βιαίως το Δήμαρχο του Μελιγαλά, προπηλακίζοντας ηλικιωμένους συγγενείς που τιμούσαν με τον τρόπο τους τη μνήμη νεκρών τους, την ίδια ώρα η «Χρυσή Αυγή» εκδίδει ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται συκοφαντικά ενάντια στους συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ και ουσιαστικά στρέφεται κατά της απεργίας των καθηγητών.

Η κλιμάκωση στη δολοφονική δράση της «Χρυσής Αυγής» και στην εμφάνιση, τούτη τη στιγμή, νέων «Ταγμάτων Ασφαλείας», έρχεται να υποδηλώσει ότι οι πιο αντιδραστικές δυνάμεις του αστικού κόσμου και του κεφαλαίου, αυτές που ανέχονται, θωπεύουν και στηρίζουν τη «Χρυσή Αυγή», μαζί με τις πιο αντιδραστικές δυνάμεις στο ελληνικό κράτος, ειδικά στα σώματα ασφαλείας και τα πλέον δυναμικά τμήματά τους, ετοιμάζονται να βάλουν σε εφαρμογή το δικό τους «Σχέδιο Β» και ήδη κάνουν προς αυτήν την κατεύθυνση πρόβες σε πραγματικό έδαφος.

Και το «Σχέδιο Β» ή καλύτερα η δεύτερη φάση του ενιαίου μνημονιακού σχεδίου, εφ' όσον χρειαστεί να τεθεί σε εφαρμογή, προβλέπει μια σύμφυση των πιο αντιδραστικών θυλάκων του αστικού κράτους και του φασιστικού παρακράτους υπό την ομπρέλα όλο και ευρύτερων μερίδων του κεφαλαίου, με στόχο μια ισχυρη δυναμική αντεπίθεση αποσταθεροποίησης, ανωμαλίας και βίας σε βάρος της Αριστεράς.

Αντεπίθεση βίας, αποπροσανατολισμού και ανωμαλίας, η οποία θα προσλάβει εφιαλτικές διαστάσεις σε περίπτωση ανόδου της Αριστεράς στην κυβέρνηση και πολύ περισσότερο, αν η τελευταία «τολμήσει», να εφαρμόσει ριζοσπαστικές αλλαγές.

Η «Χρυσή Αυγή» και ο σύγχρονος φασισμός, ως νέα απειλή μπροστά σε ένα καπιταλισμό σε κρίση και σε ένα αστικό πολιτικό σύστημα που καταρρέει μέσα στη γενική ανυποληψία, δεν αντιμετωπίζεται με συνενώσεις του υποτιθέμενου «συνταγματικού τόξου», εντός του οποίου οι δυνάμεις του συστήματος θα επιχειρήσουν να «τσουβαλιάσουν», για να καταστήσουν ανυπόληπτη και συμπληρωματική, τη ριζοσπαστική Αριστερά.

Ασφαλώς η Αριστερά δεν θα πρέπει ούτε στιγμή, στο βαθμό που εξαρτάται έστω και στο ελάχιστο από την ίδια, να αφήνει το παραμικρό περιθώριο να εξωθούνται δυνάμεις του αστικού μπλοκ σε στάσεις ανοχής και πολύ περισσότερο προσέγγισης στη «Χρυσή Αυγή».

Άλλο αυτό, όμως και άλλο ετερόκλητες και κωμικές συνευρέσεις με μνημονιακές τροϊκανές δυνάμεις, που συνιστούν σε αυτή τη φάση τον κύριο πολιτικό αντίπαλο της Αριστεράς.

Αυτήν την ώρα, η αποδυνάμωση, συρρίκνωση και περιθωριοποίηση της «Χρυσής Αυγής» και ευρύτερα του έρποντος πολιτικού, «αξιακού» και κοινωνικού φασισμού χρειάζεται από την Αριστερά, πρώτα απ' όλα και κυρίως, μια ευρεία αντεπίθεση ριζοσπαστικοποίησης με κοινωνικούς ταξικούς και λαϊκούς όρους, με όρους των πιο καίριων και άμεσων εργατικών λαϊκών προβλημάτων και όρους στήριξης και ενίσχυσης μεγάλων εργατικών λαϊκών κοινωνικών αγώνων. Τελικά με όρους ανατροπής της κυβέρνησης από την σκοπιά μιας κυβέρνησης της Αριστεράς και ενός σύγχρονου και εύστοχου προοδευτικού προγράμματος σοσιαλιστικής προοπτικής.

Για να προωθήσει η Αριστερά πειστικά αυτό το σχέδιο και στη βάση αυτού να αναπτύξει μια αυτόνομη ιδεολογικοπολιτική και αξιακή αντιφασιστική επίθεση, χρειάζεται να συμπαραταχθούν όλες οι δυνάμεις της. Χρειάζεται η ίδια η Αριστερά και τα κόμματά της να οργανωθούν καλύτερα, ισχυραότερα και σε κατεύθυνση αφοσιωμένης ανιδιοτελούς δράσης και κυρίως να «οργανώσουν» πλατιά το λαό και να μην επενδύουν απλώς στην όποια κομματική περιχαράκωση ή μόνο την ψήφο στις εκλογές.

Αυτό το τελευταίο σημαίνει ενωτικές λαϊκές αγωνιστικές και μαζικές επιτροπές παντού: στις γειτονιές, στις πόλεις, στις υπηρεσίες, στις επιχειρήσεις, τα εργοστάσια, τα σχολεία, τα Πανεπιστήμια.

Ενωτικές λαϊκές αγωνιστικές και μαζικές επιτροπές παντού για την επίλυση των εργατικών - λαϊκών προβλημάτων, για την ανατροπή και μια νέα προοδευτική πορεία.

Ενωτικές λαϊκές αγωνιστικές και μαζικές επιτροπές παντού που θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους για την ήττα της κυβέρνησης και μέσα απ' αυτή για την απόκρουση, απομόνωση από το λαό και περιθωριοποίηση του φασιστικού εκτρώματος.

ΠΕΤΡΟΣ ΜΗΧΙΩΤΗΣ

Για τη σφαιρικότερη ενημέρωση των αναγνωστών της, η Iskra παραθέτει ολόκληρη τη δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη κατά της «Χρυσής Αυγής»:

Μ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: «ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ»

«Όπως είπα και άλλοτε, η απουσία από το Σύνταγμα του 1975 ενός άρθρου που θα απαγόρευε την αναβίωση των φασιστικών, ναζιστικών ιδεών, αποδεικνύεται τώρα ότι αποτελεί θανάσιμο κίνδυνο για τη ζωή και την ασφάλεια του Ελληνικού λαού... Έκτοτε υπήρχαν ευκαιρίες, με τις κατά καιρούς αναθεωρήσεις του Συντάγματος να διορθωθεί αυτό το λάθος. Όμως κανένα κόμμα, ούτε αυτά της αριστεράς δεν θέλησαν να το προτείνω. έστω και από αίσθημα αυτοσυντήρησης.

»Δεν γνώριζαν τάχα ότι σε περιπτώσεις νεκρανάστασης των βρυκολάκων της πολιτικής βίας όπως υπήρξαν το παρελθόν οι παρακρατικές οργανώσεις, θα είχαν σαν κύριο στόχο τους και πάλι τους οπαδούς της αριστεράς;

»Οι έως τώρα επιθέσεις των νεοναζί της «Χρυσής Αυγής», κατά των μεταναστών, αποτελούσαν ως φαίνεται ένα στάδιο προθέρμανσης έως την πρόσφατη καθαρά δολοφονική επίθεση ενάντια σε μέλη μιας πολιτικής οργάνωσης όπως είναι το ΚΚΕ αποκαλύπτοντας έτσι ότι η δημιουργία των γνωστών ταγμάτων εφόδου έχει σαν ευρύτερη αποστολή την πλήρη αποσταθεροποίηση της πολιτικής και κοινωνικής μας ζωής με την εμφάνιση της βίας και της τρομοκρατίας σαν στοιχεία ποδηγέτησης των ήδη εξαντλημένων λαϊκών μαζών από στην εξοντωτική πολιτική της τρόικα.

»Η απόφαση των νεοναζί να χύσουν αίμα και να θανατώσουν, πρέπει να εκληφθεί από όλους σαν μια εκκωφαντική προειδοποίηση ότι κάποιες δυνάμεις επιδιώκουν να προσθέσουν στην πολιτική της εξαθλίωσης και την πρακτική της γενικευμένης βίας που αν την αφήσουμε να συνεχιστεί οδηγούμαστε προς μία σύρραξη που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με βεβαιότητα τις μορφές που μπορεί να πάρει.

»Το ερώτημα όμως είναι, αν θα αντέξει ο λαός μια κορυφαία δοκιμασία μετά τα όσα έχει υποστεί κατά τις τελευταίες δεκαετίες.

»Όμως από την άλλη πλευρά για πόσο καιρό ακόμα οι Έλληνες δημοκράτες θα ανέχονται αυτές τις επιθέσεις, όταν μάλιστα έχουν πάρει την μορφή που είδαμε στην επίθεσή τους στο Πέραμα;

»Όπως συνέβη και άλλοτε, με τους παρακρατικούς έτσι και τώρα έχει ξεκινήσει η διάβρωση των διωκτικών αρχών γεγονός που σημαίνει ότι και πάλι ο Ελληνας πολίτης θα αφεθεί απροστάτευτος στη βία των τραμπούκων. Το ίδιο φαινόμενο της διάβρωσης αρχίζει να παρατηρείται δυστυχώς έστω και σε λιγότερο βαθμό στο κόμμα και τους οπαδούς της Δεξιάς, γεγονός εξαιρετικά ανησυχητικό, γιατί ξαναφέρνει στην επιφάνεια τα φαντάσματα της κάθετης διαίρεσης του ελληνικού λαού, δηλαδή αυτής της εθνικής μας κατάρας που τόσα δεινά προκάλεσε στο λαό μας.

»Γι' αυτό θα πρέπει με κάθε τρόπο να κοπεί το χέρι των δολοφόνων. Αυτά δήλωνα και στα 1963 στη Θεσσαλονίκη πάνω από το πτώμα του Γρηγόρη Λαμπράκη. Όμως η πολιτική εξουσία εκείνης της εποχής, ήταν κουφή σε τέτοιες φωνές . Και σε λίγο βρεθήκαμε όλοι, αριστεροί, κεντρώοι, δεξιοί, στις φυλακές της Χούντας.

»Όμως πολύ χειρότερη ήταν η κατάσταση στην περίοδο του 1945, όχι μόνο με την ανοχή αλλά και την συνενοχή των αστικών κομμάτων μπροστά στα εγκλήματα των τότε παρακρατικών.

»Όχι μόνο δεν τους έκοψαν το χέρι αλλά αντίθετα το προφύλαξαν και το εξόπλισαν Αυτό είχε σαν συνέπεια να αναγκάσει τα θύματα να αυτοοργανωθούν για να αυτοπροστατευθούν. Έτσι οδηγηθήκαμε στον εμφύλιο.

»Αυτά τα δυο παραδείγματα, ο εμφύλιος και η δικτατορία θα πρέπει να μελετήσουν σήμερα προσεκτικά όλοι οι Έλληνες, λαός, κυβέρνηση, κόμματα, συνδικάτα. Και θα πρέπει να ξέρουν επίσης ότι ζούμε σε μια περίοδο που μας κυβερνούν οι διεθνείς έμποροι όπλων.

»Βλέπουμε πόση ταχύτητα στην Αφρική, στο Ιράκ, στη Συρία, στην Αίγυπτο, οι άοπλοι διαδηλωτές, μεταβάλλονται σε αντάρτες εξοπλισμένοι με όλα τα υπερσύγχρονα όπλα.

»Και να μη ξεχνάμε ότι το ένστικτο της αυτοσυντήρησης είναι το πιο δυνατό σε κάθε άνθρωπο,

»Κι ας είναι όλοι βέβαιοι ότι από εδώ και πέρα δεν θα υπάρξει κανένας Ελληνας πολίτης που να είναι διατεθειμένος να οδηγηθεί σαν πρόβατο στη σφαγή και μάλιστα με ρόπαλο με καρφιά, το νέο αγκυλωτό σταυρό των ελληνικών ΕS ΕS.»
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ