2013-09-18 21:19:44
Φωτογραφία για ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝ ΕΛΕΥΘ/ΕΠΑΓΓ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΟΠΥΥ ΓΙΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ
ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Χαρ.Τρικούπη 12 & Καρνεάδου 1 Ηλιούπολη

Τηλ.: 210-9924980-9959181

Fax: 210-9916854

email: [email protected]

Αθήνα 18/09/2013

Προς: Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ

Κύριον Κοντό Δημήτριο

Κοιν: Υπουργό Υγείας

Κον Άδωνι Γεωργιάδη

Υφυπουργό Υγείας

Κον Αντώνη Μπέζα

ΘΕΜΑ: Ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Όπως και σε προηγούμενες επιστολές μας σας έχουμε αναφέρει, η πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων και ιδίως του ΟΠΑΔ έως και τα τέλη του 2011 γίνεται με πολύ αργούς ρυθμούς και με ανισοκατανομή ανάλογα με την γεωγραφική περιοχή. Έτσι ενώ σε όλη την Ελλάδα οι ιατροί έχουν πληρωθεί για τον ΟΠΑΔ έως και τον Αύγουστο του 2011 στην Αθήνα οι πληρωμές βρίσκονται στον Σεπτέμβριο του 2010.


Φυσικά το γεγονός ότι οι συνάδελφοι εκτός Αθηνών έχουν πληρωθεί το μεγαλύτερο ποσοστό των ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων τους είναι λίαν ικανοποιητικό και ζητούμε να συνεχιστεί με αυτόν τον ρυθμό για να πληρωθούν όλες οι οφειλές έως και τον Δεκέμβριο του 2011. Πλήν όμως το ίδιο πρέπει να συμβεί και για τους ιατρούς της Αθήνας που βιώνουν τεράστια οικονομική καταστροφή απλήρωτοι από το 2010 με τράπεζες, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία να απαιτούν ότι τους οφείλουν οι ιατροί, ενώ το κράτος να αρνείται και τον συμψηφισμό οφειλόμενων με οφειλές στην εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Το γεγονός ότι η καθυστέρηση αυτή οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού του πρώην ΥΠΑΔ(όπως έχει ανακοινωθεί από τον ΕΟΠΥΥ) αδυνατεί να γίνει κατανοητό, όταν από έτους με επιστολές του ο ΙΣΑ αλλά και η Ένωσή μας καλούσε να τοποθετηθεί προσωπικό. Επιπλέον δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς γίνεται να υπάρχει έλλειψη προσωπικού στις ΥΠΑΔ, ενώ την ίδια στιγμή ανακοινώνεται ότι έχουμε πλεονάζοντες δημοσίους υπαλλήλους που μπορεί να μετακινηθούν.

 Η καθυστέρηση εκκαθάρισης των οφειλόμενων θα μπορούσε επίσης να λυθεί με την πρόσληψη ιδιωτικών εταιρειών για βοήθεια, όπως έχει κάνει το ΤΥΔΚΥ. Το ίδιο επίσης είχε γίνει και στο παρελθόν στον ΟΠΑΔ επί προεδρίας κου Σουλιώτη Κυριάκου με πολύ καλά αποτελέσματα, ενώ από τον Μάιο του 2012 υπάρχει απόφαση του Δ.Σ του ΕΟΠΥΥ μετά από εισήγηση του τότε Αντιπροέδρου Β΄ κου Σουλιώτη Κυριάκου για πρόσληψη ιδιωτικών εταιρειών για εκκαθάριση των οφειλόμενων στις ιδιωτικές κλινικές,( που τελικά άγνωστο γιατί δεν υλοποιήθηκε) και που με κάποιες παραλλαγές και συμφωνία με τους συλλόγους θα μπορούσε ανάλογα να εφαρμοσθεί και στους ιατρούς-εργαστήρια-πολυϊατρεία της Π.Φ.Υ.

 Τέλος θα θέλαμε και πάλι να σας επισημάνουμε και την καθυστέρηση των υπολοίπων τρεχόντων οφειλών του ΕΟΠΥΥ μετά το 2011, όπως:

α) οφειλές ταμείων για το 2012 που υπήχθησαν στον ΕΟΠΥΥ μετά την 01/01/2012,

β) υπόλοιπο 10% του 2012 οφειλών του ΕΟΠΥΥ,

γ) παρακλινικές εξετάσεις που δεν έχουν πληρωθεί από Φεβρουάριο 2013,

 δ) ιατρικές επισκέψεις από Απρίλιο 2013.Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να σας τονίσουμε ότι άλλοι πάροχοι Υγείας όπως οι φαρμακοποιοί, έχουν πληρωθεί και τον Μάιο 2013, ενώ δεν τους οφείλεται τίποτα για το 2012. Κόκκινη γραμμή για εμάς είναι η ισότιμη πληρωμή όλων των παρόχων Υγείας. Οι ιατροί δεν είναι παιδιά κατώτερου Θεού.

 Ζητούμε την άμεση πληρωμή των οφειλόμενων σε όλους τους ιατρούς, ανά την επικράτεια και καλούμε τα μέλη μας σε αγωνιστική ετοιμότητα για να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας.

Μετά τιμής

Ο Πρόεδρος                      Ο Γεν. Γραμματέας

Φ.Ν. Πατσουράκος             Δημόπουλος Βασίλειος
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ