2013-09-19 00:15:07
Φωτογραφία για Τα διεθνή ΜΜΕ για τη δολοφονία
Εκτενή αναφορά στη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα τα ξημερώματα στην Αμφιάλη κάνουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων και τα μέσα ενημέρωσης. «Η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε έναν νεοναζί μετά το μαχαίρωμα μέχρι θανάτου ενός αριστερού σε συμπλοκή. Το θύμα υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο», ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο. «Ένας νεοναζί κρατείται για την δολοφονία του Έλληνα μουσικού, Παύλου Φύσσα», τιτλοφορεί το ρεπορτάζ του, το βρετανικό δίκτυο BBC.

Ακόμη, σημειώνει ότι ο 45χρονος ύποπτος ανήκει στη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή και συνελήφθη από την αστυνομία, ενώ προσθέτει ότι εν μέσω και των απεργιακών κινητοποιήσεων στο δημόσιο, το γεγονός αυτό ίσως οδηγήσει σε περισσότερες διαμαρτυρίες.

Παράλληλα, το AFP υπενθυμίζει όταν τραυματίστηκαν οκτώ μέλη του ΚΚΕ, μία επίθεση που αποδόθηκε σε μέλη της Χρυσής Αυγής.

Η δολοφονία του αριστερού καλλιτέχνη της χιπ χοπ και αντιφασιστικού ακτιβιστή που μαχαιρώθηκε χθες τη νύχτα, επισκιάζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται σήμερα στην Αθήνα κατά της διαθεσιμότητας, γράφει ο Guardian
. Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, ο 34χρονος Παύλος Φύσσας εξέπνευσε μετά από επίθεση με μαχαίρι μέσα σε καφετέρια, έπειτα από διαπληκτισμό. Ένας άνδρας συνελήφθη, ενώ επικαλούμενη ελληνικά μέσα ενημέρωσης επισημαίνει ότι ο δράστης ανήκει στη Χρυσή Αυγή.

«Ένας νεοναζί κρατείται για την δολοφονία του Έλληνα μουσικού, Παύλου Φύσσα», τιτλοφορεί το ρεπορτάζ του, το βρετανικό δίκτυο BBC: «Αριστερός μουσικός μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου στην Αθήνα, από φερόμενο μέλος του νέο-ναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής. Ο 34χρονος Παύλος Φύσσας, δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης. Η αστυνομία συνέλαβε τον ύποπτο και έκανε έρευνα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Το κόμμα αρνείται την οποιαδήποτε εμπλοκή του. Η δολοφονία έλαβε χώρα πριν από διαδηλώσεις κατά των κυβερνητικών σχεδίων για την περικοπή χιλιάδων θέσεων στο δημόσιο τομέα. Οι κοινωνικές εντάσεις έχουν αυξηθεί καθώς οι Έλληνες είναι αντιμέτωποι με μακρά περίοδο λιτότητας...Η Χρυσή Αυγή έχει κατηγορηθεί συχνά για βία απέναντι σε αριστερούς και μετανάστες και κατηγορείται για επιθέσεις...Ωστόσο το κόμμα έχει 18 βουλευτές. Η δημοτικότητά του έχει αυξηθεί κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης», επισημαίνει το BBC.

«Αθήνα, δολοφονία αντιφασίστα ράπερ. Ομολόγησε εξτρεμιστής της ΧΑ» γράφει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica,σημειώνοντας ότι η δολοφονία εντείνει ακόμη περισσότερο μια ήδη δύσκολη κατάσταση, σε μια χώρα που έχει γονατίσει από την οικονομική κρίση και τα μέτρα λιτότητας που επιβάλλουν ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ ως όρους για τα πακέτα βοήθειας».

«Ακτιβιστής ράπερ δολοφονήθηκε από μέλος της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα» γράφει η γαλλική Liberation, σημειώνοντας ότι το κόμμα- που αρνείται την εμπλοκή του- έχει συχνά κατηγορηθεί για επιθέσεις, «ενώ και βουλευτές του διώκονται για βιαιοπραγίες».

Σε βαρύ κλίμα διεξάγονται οι σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα, μετά την δολοφονία νεαρού αντιφασίστα που δέχθηκε επίθεση από νεοναζιστές, αναφέρει το γαλλικό δίκτυο TV5.

«Λίγες ώρες πριν την έναρξη των διαδηλώσεων στην Αθήνα, ένας αντιφασίστας καλλιτένχης 34 ετών υπέκυψε στα τραύματα που μαχαίρι, μετά από συμπλοκή...Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου κατήγγειλε την δολοφονία...Το νεοναζιστικό κόμμα (Χρυσή Αυγή) διέψευσε άμεσα κάθε εμπλοκή του στο φόνο που θα μπορούσε να δώσει τροφή για ένταση κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί σε όλη τη χώρα».

«Σοκ, μετά την δολοφονία του αντιφασίστα ράπερ Killah P», γράφει η γαλλική ιστοσελίδα Rue89 που αναφέρεται στο τεταμένο κλίμα που επικρατεί εν μέσω και των διαδηλώσεων που είναι προγραμματισμένες σήμερα στην Αθήνα και άλλες πόλεις.

Με τη σειρά του οι International Business Times στην ιστοσελίδα τους κάνουν λόγο για μοιραία επίθεση με μαχαίρι εις βάρος του 34χρονου ράπερ Παύλου Φύσσα, με το προσωνύμιο Killah P., στο Κερατσίνι, εξιστορώντας τα γεγονότα.
eirinika.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σεισμός 4,3 στην Κρήτη
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Σεισμός 4,3 στην Κρήτη
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ