2013-09-19 00:47:03
Φωτογραφία για Η Άγκυρα προειδοποιεί τη Δαμασκό να μην προβεί σε αντίποινα κατά της Τουρκίας
Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου προειδοποίησε σήμερα τις συριακές αρχές να μην... προβούν σε αντίποινα μετά την κατάρριψη ενός συριακού ελικοπτέρου τη Δευτέρα, υπογραμμίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα έχει «συνέπειες».

«Αν το συριακό καθεστώς εξετάζει το ενδεχόμενο αντιποίνων, θα πρέπει να ξέρει ότι θα έχει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες», σημείωσε ο Νταβούτογλου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα.

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε εξάλλου ότι η επίθεση, που διαπράχθηκε χθες στο συριακό μεθοριακό πέρασμα προς την Τουρκία Μπαμπ αλ Χάουα, δεν έγινε σε αντίποινα για την κατάρριψη ενός συριακού ελικοπτέρου την προηγούμενη ημέρα.

«Οι υπηρεσίες μας ασφαλείας και πληροφοριών ερευνούν σχετικά με αυτό, αλλά θα ήταν εσφαλμένο να συμπεράνουμε βιαστικά ότι πρόκειται για αντίποινα», δήλωσε ο υπουργός.

Χθες μια επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο προκάλεσε τον τραυματισμό τουλάχιστον 12 ανθρώπων στο συριακό μεθοριακό πέρασμα του Μπαμπ αλ Χάουα, σύμφωνα με την συριακή μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Εξάλλου χθες ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε ότι δύο τουρκικά αεροσκάφη F-16 κατέρριψαν την Δευτέρα ένα συριακό στρατιωτικό ελικόπτερο, το οποίο παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο κοντά στο μεθοριακό πέρασμα του τουρκικού χωριού Γκιουβετσί, στο νότιο τμήμα της χώρας.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ