2013-09-19 02:40:05
Φωτογραφία για ΚΟΥΪΖ: Ποιος άνθρωπος του Σημίτη… αγιοποιήθηκε εν ζωή;
Η Εκκλησία μας ανακηρύσσει αγίους ή οσίους μετά θάνατο. Εν ζωή όχι. Αυτό είναι λίγο-πολύ γνωστό.

Αλλά φαίνεται ότι δεν ισχύει για τους πολιτικούς! Μάλλον για πολύ, πάρα πολύ συγκεκριμένους πολιτικούς. Αυτούς κάποιοι Ιεράρχες δεν διστάζουν να τους... αγιοποιούν ακόμα και ζώντες, φέροντες έτσι νέα ήθη και θεσπίζοντες νέους κανόνες!

Έτσι, για παράδειγμα, πριν από μερικά χρόνια, Μητροπολίτης μητρόπολης της Β. Ελλάδας, δεν δίστασε από άμβωνος να χαρακτηρίσει πολιτικό της περιφέρειάς του «Άγιο»!

Ναι, εις επήκοο εκατοντάδων πιστών μίλησε για τον «Άγιο ...», αναφέροντας το επώνυμό του (προφανώς στη νέα θεωρία του σεβασμιοτάτου επιτρέπεται η αγιοποίηση και του επωνύμου)!

Κι όλα αυτά επειδή ο «άνθρωπος» του Σημίτη που τότε διαχειρίζονταν κονδύλια ύψους πολλών δις φάνηκε «γενναιόδωρος» προς τον Μητροπολίτη ενισχύοντας τον κορβανά της μητρόπολής του!

Δεν ξέρουμε αν αυτή η αγιοποίηση του εν λόγω πολιτικού τον βοήθησε σε δύσκολη, πολύ δύσκολη προσωπική περιπέτεια που πέρασε λίγο αργότερα.

Πάντως σίγουρα δεν τον βοήθησε στο πολιτικό του ξεκατίνιασμα, παραμονές των εκλογών του 2004 Σήμερα πάντως αυτός ο τύπος πάει να το παίξει... ιερομάρτυρας, ελέω και της αβάντας από δημοσιογραφικούς βαστάζους των μνημονίων, των διαφόρων εξορύξεων και των πάσης φύσης καθεστωτικών πυλώνων, οι οποίοι καταπίνουν την κάμηλο της καταστροφής της υγείας του λαού και... δακρυρροούν για τα πάθη του «Αγίου»!

Του «Αγίου» του Χρυσού! Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ