2013-09-19 11:09:05
Φωτογραφία για Η Ελλάδα βυθίζεται στο χάος - Πολιτική αποσταθεροποίηση προ των πυλών
Στην πιο κρίσιμη καμπή της μεταπολιτευτικής της ιστορίας βρίσκεται η χώρα μας με τον κίνδυνο της πολιτικής αποσταθεροποίησης να είναι κάτι παραπάνω από... ορατός μετά την δολοφονία του 34χρονου αριστερού Παύλου Φύσσα από 45χρονο χρυσαυγίτη στο Κερατσίνι αλλά και τα όσα ακολούθησαν στα αντιφασιστικά συλαλλητήρια.

Στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει έντονη ανησυχία για τις εξελίξεις και ιδίως για την κλιμάκωση της βίας και ενός ιδιότυπου «εμφυλίου» που αναπτύσσεται στους δρόμους και φέρνει εικόνες από την ασταθή Δημοκρατία της Βαϊμάρης όπου κομμουνιστές και χιτλερικοί συγκρούονταν σαν συμμορίες μέσα στις μεγάλες πόλεις.

Παρά την άμεση και ομόφωνη καταδίκητης δολοφονίας και της εγκληματικής δράσης της «Χρυσής Αυγής» από τον πολιτικό κόσμο, εντούτοις τα κόμματα δεν βρήκαν τον ελάχιστο κοινό παρονομαστή για την αντιμετώπιση της. Είναι χαρακτηριστικό πως παρά την προσπάθεια που ξεκίνησε από τον Γραμματέα της ΔΗΜΑΡ Σπύρο Λυκούδη και συνάντησε την συναίνεση των Ανδρέα Παπαμιμίκου της ΝΔ και Νίκου Ανδρουλάκη του ΠΑΣΟΚ, έμεινε λευκό χαρτί καθώς δεν βρέθηκε κοινός τόπος με τα άλλα κόμματα.


Την ίδια στιγμή η «Χρυσή Αυγή» που επιμένει να αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τη δολοφονία κάνει λόγο για μαύρη προπαγάνδα εις βάρος της λόγω της αύξησης της εκλογικής της επιρροής. Ήδη ο Νίκος Μιχαλολιάκος οργανώνει ομιλία στα γραφεία του κόμματός του στη Νίκαια, στη γειτονιά δηλαδή του δολοφονηθέντος, ώστε μαζί με τον βουλευτή Γιάννη Λαγό να αποδείξουν τη «μαύρη προπαγάνδα που προσπαθεί το σάπιο πολιτικό κατεστημένο να δημιουργήσει εις βάρος της Χρυσής Αυγής»!

«Λάδι στη φωτιά» από τον Χρύσανθο

Παράλληλα, λάδι στη φωτιά έριξε ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και σύμβουλος του πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης, που επανέφερε τη θεωρία των δύο άκρων και σύγκρινε την Χρυσή Αυγή και τη… Ζωή Κωνσταντοπούλου, αποδίδοντάς τους τις ευθύνες για τον ευτελισμό του κοινοβουλίου.

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησε από τον πρωθυπουργό να καταδικάσει τις δηλώσεις Λαζαρίδη ενώ προειδοποίησε μέσω του εκπροσώπου του Πάνου Σκουρλέτη, ότι δεν θα συμμετάσχει στη διαβούλευση των δυο νομοσχεδίων για την ποινικοποίηση της δράσης της «Χρυσής Αυγής» που εξήγγειλε ο Νίκος Δένδιας αν προηγουμένως ο πρωθυπουργός δεν ανακαλέσει τη θεωρία των δυο άκρων.

Οι δηλώσεις Λαζαρίδη προκάλεσαν δυσφορία και στο ΠΑΣΟΚ το οποίο αποφάσισε σήμερα να αποστείλει μήνυμα προς το Μέγαρο Μαξίμου για τον σύμβουλο του πρωθυπουργού, πιθανότατα με δημόσια τοποθέτηση βουλευτή του κόμματος. Αργά το βράδυ χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος κράτησε αποστάσεις από τον κ. Λαζαρίδη γράφοντας στο Twitter του πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγάλη ευθύνη για το πώς έχουμε φτάσει μέχρι εδώ, όμως παραλληλισμοί ΣΥΡΙΖΑ και ΧΑ είναι εκτός τόπου και χρόνου».

Ανησυχία των Ευρωπαίων για τις εξελίξεις στην Ελλάδα

Με μεγάλο ενδιαφέρον και ανησυχία παρακολουθούν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας τις εξελίξεις στην Ελλάδα με κύκλους των Βρυξελλών να θέτουν θέμα για την ομαλή διεξαγωγή της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ το 2014 αλλά και την πορεία του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής το οποίο κινδυνεύει με μια πολιτική αποσταθεροποίηση να βρεθεί εκτός τροχιάς. Οι δηλώσεις Σβόμποντα περί «μη αποδεκτής» ελληνικής προεδρία αν η ελληνική κυβέρνηση «δεν μπορέσει να θέσει τέρμα στη γεμάτη μίσος συμπεριφορά της Χρυσής αυγής» προκάλεσε δυσφορία στην Αθήνα ενώ Βρυξέλλες και Βερολίνο αναμένεται να πιέσουν την ελληνική κυβέρνηση για την αντιμετώπισή της.
koolnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
BINTEO-Φοβερή γκριμάτσα Κλοπ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
BINTEO-Φοβερή γκριμάτσα Κλοπ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ