2013-09-19 14:31:45
Φωτογραφία για Αλλάζει πλήρως ο ΕΟΠΥΥ: Νέο φορέα ανακοίνωσε ο Άδωνις!
Έναν νέο φορέα για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας από το βήμα του 12ου Ετήσιου Συνεδρίου Healthworld

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - IATROPEDIA

Ένας νέος φορέας που θα ενσωματώνει όλες τις δομές της πρωτοβάθμιας φρονβτίδας υγείας θα αντικαταστήσει το σημερινό σύστημα που περιλμαβάνει κυρίως πολυιατρεία και υγειονομικές δομές του ΕΟΠΥΥ. Όπως σημείωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης «Ο ΕΟΠΥΥ, όπως τον γνωρίζαμε, δεν φαίνεται να συνεχίζει».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει ενοποίηση όλων των μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας Κέντρων Υγείας, Πολυϊατρείων και περιφερειακών ιατρείων, τα οποία θα συνθέτουν το νέο φορέα. Ο ΕΟΠΥΥ όπως αναφέρουν πληροφορίες θα μετατραπεί μόνο σε αγοραστή υπηρεσιών υγείας και η χρηματοδότηση του νέου συστήματος είναι πιθανό να γίνει τόσο από τα κρατικά ταμεία όσο και από ιδιωτικούς πόρους.


Ο ΕΟΠΥΥ θα αναλάβει ουσιαστικά ρόλο συντονιστή και διαχειριστή των υπηρεσιών που θα προσφέρονται στους ασφαλισμένους αφού μεταξύ άλλων θα διαπραγματεύεται τιμές αλλά και πακέτα παροχών.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια του συνεδρίου η τελική κορφή του νέου φορέα δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί. Πρόσθεσε πάντως ότι: «Δεν μπορεί να συνεχιστεί το υπάρχον μοντέλο, των διαφορετικών ταχυτήτων και οργανισμών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και αυτό επειδή ο μεγάλος πονοκέφαλος της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι οι δαπάνες του ΕΟΠΥΥ που συνεχώς ξεφεύγουν. Γι αυτό και σύμφωνα με τον κ.Γεωργιάδη «ο ΕΟΠΥΥ θα έχει κλειστό προϋπολογισμό για να γνωρίζουν όλοι τα χρήματα τα οποία διατίθενται».
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ