2013-09-19 15:04:09
Φωτογραφία για Ηλεία: Τα επίσημα στοιχεία διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του Κεφαλογιάννη για άδειες που... αποσκοπούν σε εγκυμοσύνη έναν χρόνο πριν
Ο ισχυρισμός του κ.Κεφαλογιάννη σε τηλεοπτικό κανάλι περί… εσκεμμένων αδειών για εγκυμοσύνη από την πλευρά των καθηγητριών της Ηλείας επέφερε αναστάτωση και εκνευρισμό στις τάξεις των εκπαιδευτικών του νομού.

Ωστόσο, η συλλογιστική και η… στομφώδης ρητορική του Κρητικού βουλευτή καταρρέει σαν χάρτινος πύργος από τα στοιχεία της Διεύθυνσης Β/βάθμιας εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τη δεδομένη στιγμή βρίσκονται σε άδεια κύησης (δίνεται δύο μήνες πριν από τη γέννα) 9 άτομα, σε άδεια λοχείας (τρίμηνη διάρκειας μετά τη γέννηση) 7 άτομα, ενώ σε «επαπειλούμενες» άδειες (χορηγούνται λόγω επιπλοκών στην εγκυμοσύνη) βρίσκονται μόλις τέσσερις (4) καθηγήτριες!

Παράλληλα, άδεια ανατροφής (διάρκειας εννέα μηνών μετά τη γέννηση) έχουν λάβει 16 εκπαιδευτικοί, μεταξύ των οποίων και 6 άνδρες, όπως προβλέπεται άλλωστε από τη σχετική νομοθεσία.

Τρεις μήνες επιπλέον άδεια έχουν λάβει γυναίκες με δίδυμη ή τρίδυμη κύηση.

«Συνολικά έχουν λάβει 38 άτομα άδεια σε σύνολο 1.300 εκπαιδευτικών στην Ηλεία…» επισήμανε στο patrisnews.com η διευθύντρια Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης, Ελένη Σκάζα σχολιάζοντας μεταξύ σοβαρού και αστείου: «Δεν χαίρονται που με τις γέννες συμβάλλουν στο δημογραφικό;».

Παναγιώτης Φωτεινόπουλος-patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ