2013-09-19 18:46:04
Φωτογραφία για Ασπρο - μαύρο στη Φρανκφούρτη - Τσίπρας: Το χρέος χρειάζεται κούρεμα - Ασμουσεν: Το πρόγραμμα αποδίδει
Συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με το στέλεχος της ΕΚΤ

Την Παρασκευή μεταβαίνει στη Βιέννη

Η ύφεση αυξάνει την κοινωνική αναταραχή και τα φαινόμενα νεοναζισμού, γεγονός που αποτελεί κίνδυνο για όλη την Ευρώπη σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της συνάντησή τους με τον Γεργκ Άσμουσεν της ΕΚΤ στην Φρανκφούρτη (REUTERS) 

Με τoν Γεργκ Άσμουσεν της ΕΚΤ συναντήθηκε στην Φρανκφούρτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και ότι χρειάζεται γενναιόδωρο «κούρεμα», επισημαίνοντας παράλληλα ότι η ύφεση αυξάνει την κοινωνική αναταραχή και τα φαινόμενα νεοναζισμού, γεγονός που αποτελεί κίνδυνο για όλη την Ευρώπη.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι το ελληνικό χρέος πρέπει να διευθετηθεί όπως έγινε και με την περίπτωση της Γερμανίας τη δεκαετία του 1950.

Ο κ. Ασμουσεν επέμεινε ότι το πρόγραμμα φέρνει αποτελέσματα και ότι η επόμενη χρονιά θα είναι καλύτερη για τη χώρα, επικαλούμενος και τα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα.


«Είμαστε σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας» είπε στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ο ίδιος καταδίκασε το αποτρόπαιο έγκλημα, όπως το χαρακτήρισε, που συνέβη στην Αμφιάλη.

Το πρόγραμμα των επαφών Τσίπρα 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετάσχει σε προεκλογική εκδήλωση στη Φρανκφούρτη με την αναπληρώτρια πρόεδρο του κόμματος της Αριστεράς Σάρα Βάγκενκνεχτ, ενώ το βράδυ θα λάβει μέρος σε ανάλογη εκδήλωση του γερμανικού κόμματος στο Βισμπάντεν, όπου κεντρικός ομιλητής θα είναι ο ιδρυτής της Αριστεράς Όσκαρ Λαφοντέν.

Την Παρασκευή, ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί τη Βιέννη. Το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος Αυστρίας, Μίρκο Μεσουέρ.

Στη συνέχεια θα συναντηθεί με την αντιδήμαρχο Βιέννης Μαρία Βασιλάκου και θα ολοκληρώσει την επίσκεψή του στην αυστριακή πρωτεύουσα με ομιλία στο Ινστιτούτο Μπρούνο Κράισκι με θέμα: «Πλεονασματικές έναντι ελλειμματικών χωρών: μια θανάσιμη απειλή για το μέλλον της Ευρώπης».
ΒΗΜΑ
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ