2013-09-20 00:41:16
Φωτογραφία για Το όριο του μαχαιριού
Το «Ε, όχι και μαχαίρι» είναι ίσως το μόνο αληθινό όριο που χωρίζει τη Χρυσή Αυγή από τον τρόπο που πάρα πολύ καιρό τώρα λειτουργεί τεράστια μερίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (και πάντως οι δυνάμεις της που βρίσκονται στο δρόμο), το μόνο αληθινό όριο ανάμεσα στο κράτος και το παρακράτος. Κι αν το μαχαίρι και ο φόνος είναι το όριο διαφορετικής δράσης, το όριο ανοχής πάει πιο πέρα, καθώς δεν είναι το σκέτο μαχαίρι, αλλά το μαχαίρι μπροστά στα μάτια μας (κι αυτό ίσως αν είσαι γυναίκα και έχεις εκ φύσεως μεγαλύτερες αντίστασεις στην κτηνοποίηση). Το μαχαίρι στα σκοτεινά και κατά μη Ελλήνων το αίμα και την καταγωγή είναι μαχαίρι που έχει κάνει θραύση.

Δεν πήγαινα ποτέ σε πορείες. Έτσι είχα μάθει, έτσι την είχα δει, δεν έχει τόσο σημασία ο λόγος. Περισσότερη σημασία έχει πόσο συνήθισα πλέον και πόσο δεδομένο θεωρώ πως όποτε πάω, θα βρεθεί η στιγμή που θα τρέξω κι εγώ και όλοι δίπλα μου να καλυφτούμε από τα χημικά και τα αστυνομικοκυνηγητά
. Όποτε βρίσκομαι σε πορεία η Ελληνική Αστυνομία είναι ο κίνδυνος και η απειλή κατά της σωματικής μου ακεραιότητας και εν γένει της υγείας μου με όλα αυτά που ψεκάζουν. Δεν έχω ασκήσει ποτέ την παραμικρή πράξη βίας, έχω δεχθεί και ξαναδεχθεί όμως πως το στάτους μου ως πολίτη που ασκεί συνταγματικό του δικαίωμα, είναι το στάτους του εσωτερικού εχθρού. Αλλά τουλάχιστον δεν φοβάμαι ότι θα με μαχαιρώσει κανένας αστυνομικός. Ή αν με περικύκλωναν ποτέ χρυσαυγίτες θα τους άφηναν μεν να με πλακώσουν, το μαχαίρι όμως θα ήταν το όριο που θα τους έκανε να επέμβουν. Έστω και κατόπιν εορτής. Δεν το λες και λίγο για μια ευνομούμενη πολιτεία και μια ευρωπαϊκή δημοκρατία.  
Old Boy
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ