2013-09-20 02:26:04
Φωτογραφία για Εκπομπές του Ραδιοφώνου της Εκκλησίας 89,5 τη Παρασκευή
Από το Γραφείο Τύπου

06:00 Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία μεταδίδονται, σήμερα, από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

11:00 Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ (Ε)

Στην εκπομπή του Ρ/Σ: «Η ταυτότητα της Εκκλησίας», ο Δημήτρης Ριζούληςπαρουσιάζει αυτό τον καιρό μιά σειρά εκπομπών με τον γενικό τίτλο:«Ορθοδοξία και Περιβάλλον». Σήμερα το θέμα είναι: «Οι δράσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου για το περιβάλλον». Καλεσμένη είναι η κα Γεωργία Δουραμάνη, Master in Theology.

12:00 Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΑΡΟΙΚΕΙ:

Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Η Εκκλησία παροικεί:», που παρουσιάζει ο Βασίλης Σπυρόπουλος, αναφέρεται στην εν γένει ζωή της κοινωνίας της έδρας κάθε Ιεράς Μητροπόλεως της Εκκλησίας της Ελλάδος. Σήμερα το θέμα είναι: «Η Εκκλησία που παροικεί στον Πειραιά».

13:30 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ (Ε)

Στη σειρά εκπομπών «Αναγνώσματα», ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης διαβάζει από το βιβλίο «Ταξίδι στη σκιά του Βυζαντίου» του Ουίλιαμ Νταλρίμπλ.

14:30 ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΕΡΟΝΤΩΝ

Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Ιστορίες Γερόντων», που παρουσιάζει ο ΔημήτρηςΡιζούλης, αναφέρεται σε διδακτικές ιστορίες Γερόντων μέσα από το «Γεροντικό» καθώς και άλλα Εκκλησιαστικά κείμενα.

15:00 ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ

Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Καινή Διαθήκη και Εκκλησία», που παρουσιάζει η Αδαμαντία Μπούρτζινου, αναφέρεται στην λατρεία της Εκκλησίας και τη σημασία της στην ζωή των σύγχρονων πιστών. Το θέμα, σήμερα, είναι:«Ιστορικό και κοινωνικό περιβάλλον την εποχή της Καινής Διαθήκης».Καλεσμένη είναι η κα Αικατερίνη Τσαλαμπούνη, Λέκτορας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.

16:00 ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Πρόσωπα και Παράδοση», που παρουσιάζουν ο π. Ειρηναίος Νάκος και ο κ. Γεώργιος Δεμελής, αναφέρεται στα προσωπικά μονοπάτια συμμετοχής, αναζήτησης και δημιουργίας ανθρώπων που αγάπησαν την Βυζαντινή και Δημώδη μουσική του Τόπου μας. Σήμερα, το θέμα είναι: «Θεόδωρος Γιαννόπουλος - Παραδοσιακός οργανοπαίχτης του λαούτου». Καλεσμένος είναι ο κ. Θεόδωρος Γιαννόπουλος, παραδοσιακός οργανοπαίχτης του λαούτου.

17:00 ΟΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ

Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Όπου ταξιδεύω η Ελλάδα μου χαμογελάει», που παρουσιάζει ο Αντώνης Γιαννακόπουλος, αναφέρεται στην εν γένει ζωή των κοινωνιών της ευρύτερης περιφέρειας κάθε Ιεράς Μητροπόλεως της Εκκλησίας της Ελλάδος. Σήμερα το θέμα είναι: «Στη Λευκάδα και στην Ιθάκη η Ελλάδα μου χαμογελάει».

18:00 ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΣ

Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Εκκλησία και κτίση», που παρουσιάζει ο Δημήτρης Κοσμόπουλος, αναφέρεται στη σχέση Εκκλησίας και κτίσης.

19:00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ

Η ακολουθία του Εσπερινού μεταδίδεται, σήμερα, από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

21:30 ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΕΡΟΝΤΩΝ (Ε)

Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Ιστορίες Γερόντων», που παρουσιάζει ο ΔημήτρηςΡιζούλης, αναφέρεται σε διδακτικές ιστορίες Γερόντων μέσα από το «Γεροντικό» καθώς και άλλα Εκκλησιαστικά κείμενα.

22:00 ΕΙΚΟΝΙΖΟΝΤΕΣ (Ε)

Η εκπομπή του Ρ/Σ: « Η Ορθόδοξη εικονογραφική τέχνη σήμερα», που παρουσιάζει ο Καθηγητής Παν/μίου κ. Γεώργιος Κόρδης, έχει, σήμερα, θέμα:«Ο ζωγράφος και αγιογράφος Ράλλης Κοψίδης μιλά για το έργο και τη ζωή του. Μέρος Α΄».

23:00 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5 (Ε)

Η Μάρω Βαμβουνάκη, στο πλαίσιο της εκπομπής του Ρ/Σ: «Λογοτεχνική Βιβλιοθήκη - Σελίδες του κόσμου και της ψυχής», διαβάζει, από το βιβλίο του Στρατή Μυριβήλη: «Παναγία η γοργόνα». Εκδόσεις Βιβλιοπωλείον της Εστίας.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τράκαρε ο Carlos Santana
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τράκαρε ο Carlos Santana
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ