2013-09-20 07:59:04
Φωτογραφία για Πρώην γερουσιαστής εντάχθηκε στους Ταλιμπάν
Ένας πρώην γερουσιαστής από μια επαρχία του βόρειου Αφγανιστάν ανακοίνωσε σήμερα ότι εντάχθηκε στους Ταλιμπάν οι οποίοι μάχονται τόσο τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στη χώρα όσο και την κεντρική εξουσία του προέδρου Χαμίντ Καρζάι.

"Αποφάσισα να ενταχθώ στους Ταλιμπάν αφού έγινα μάρτυρας των εγκλημάτων που διαπράττουν οι Αμερικανοί και της διαφθοράς που βασιλεύει στους κόλπους της κυβέρνησης", δήλωσε ο Κάζι Άμπντουλ Χάι, ο οποίος εκπροσωπούσε την επαρχία Σαρ ε Πολ στη Γερουσία από το 2004 μέχρι το 2008.

"Έχω τη βεβαιότητα ότι οι Αμερικανοί θα αναγκαστούν σύντομα να φύγουν και ότι το Ισλαμικό Εμιράτο θα αναλάβει την εξουσία στο Αφγανιστάν", πρόσθεσε, αναφερόμενος στην ονομασία που χρησιμοποιούσαν οι Ταλιμπάν όταν κυβερνούσαν τη χώρα (1996-2001).

Το βίντεο με τις δηλώσεις του Χάι αναρτήθηκε σε μια ιστοσελίδα που χρησιμοποιούν οι ισλαμιστές αντάρτες. Τοπικοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι ο Χάι εντάχθηκε στους Ταλιμπάν, υποστηρίζοντας όμως ότι ο πρώην γερουσιαστής δεν συνιστά "απειλή" για τη χώρα του. "Μετά το Ραμαζάνι επισκέφθηκε για λίγο το Πακιστάν. Από τότε ακούστηκε ότι προσχώρησε στους Ταλιμπάν", είπε ο γερουσιαστής Χαμπίμπ Ραχμάν, σημειώνοντας ότι ο Χάι βρισκόταν "σε δύσκολη θέση".


"Επειδή ήταν άνεργος και έχει μεγάλη οικογένεια είχαμε προτείνει στην κυβέρνηση να τον διορίσει κυβερνήτη της περιοχής. Πιστεύαμε ότι θα μπορούσε να υπηρετήσει την κοινότητα. Είναι λυπηρό που αποφάσισε να ενταχθεί στους Ταλιμπάν", πρόσθεσε.

Ένας άλλος υψηλόβαθμος αξιωματούχος, ο Μοχάμαντ Άλαμ Εζεντιάρ, εκτίμησε από την πλευρά του ότι ο Χάι μπορεί να ενήργησε από φόβο.

"Δεν συμπαθούσε τους Ταλιμπάν. Μπορεί να το έκανε για να προστατευθεί από τους Ταλιμπάν, τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του", υποστήριξε, παραπέμποντας στις δολοφονίες τοπικών αξιωματούχων από τους ισλαμιστές.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ